Piste de biciclete pentru decongestionarea traficului rutier într-o localitate din Gorj

Autoritățile locale din comuna Polovragi au reușit să obțină finanțare pentru realizarea unor piste de biciclete în centrul comunei, pentru decongestionarea traficului rutier. Investiția va fi realizată prin PNRR și se ridică la aproximativ 1, 6 milioane de lei.

Problema traficului îngreunat în centrul comunei Polovragi se va rezolva cel mai probabil anul viitor. Autoritățile locale au reușit să facă rost de bani pentru realizarea unor piste de biciclete de o parte și de cealaltă a drumului. ”Pistele de biciclete vor fi realizate de la târgul din zona primăriei și până la mănăstire, pe ambele sensuri de mers. Am primit o finanțare prin PNRR, însă banii nu sunt suficienți, așa că o să venim și noi cu o cofinanțare de la bugetul local  pentru că sunt zone în care trebuie făcute lucrări mai ample în zona podurilor și trebuie să realizăm și o pasarelă”, a declarat Gheorghe Epure, primarul din Polovragi.

Edilul susține că investiția este bine venită în contextul în care, la Polovragi ajung anual foarte mulți turiști, în special vara. Pistele pentru biciclete ajută mult la decongestionarea traficului din zona centrală a comunei și până la mănăstire.

La Polovragi vor pistele de biciclete se vor întinde pe 6 kilometri.

Vizualizări: 1,370

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: