Consumul de combustibil la o primărie din Gorj s-a triplat

Deși pare greu de crezut, într-o localitate din Gorj, în câteva luni, s-a triplat consumul de combustibil. Se întâmplă în orașul Tismana, unde acest lucru a fost sesizat de fostul primar, în prezent consilier local. Consumul exagerat a început să apară odată cu preluarea mandatului de către Narcis Remetea.

Marian Slivilescu, fostul primar din Tismana, a fost cel care a observat acest fenomen. Fostul edil, în prezent consilier local, susține și că hotărârile aprobate în acest sens în Consiliul Local nu sunt legale.

”Vreau să vă spun că, în ultima ședință extraordinară, unul din punctele de pe ordinea de zi a făcut referire la ”normarea consumului de carburant”, ori acest lucru nu este posibil pentru că în lege scrie clar că nu se poate norma consumul, ci valoarea. Mai mult decât atât, vreau să atrag atenția asupra unui aspect foarte important. Dacă în luna septembrie a anului trecut consumul a fost în jur de 120 de litri pe lună la mașina primăriei, acum acest consum a ajuns să fie dublu sau chiar triplu în unele situații. Se amestecă și consumul de la buldoexcavator cu un consum de la autoturism, lucru care nu prea este normal”, a precizat consilierul Marian Slivilescu.

Fostul primar a sesizat Serviciul de Contabilitate din cadrul Primăriei Tismana cu privire la aceste nereguli. Slivilescu și-ar dori ca pe viitor consilierii local să fie trași la răspundere cu privire la votul pe care și-l exprimă în cadrul ședințelor de Consiliu Local. ” Eu am informat serviciul de contabilitate că nu este normal să normezi consumul, ci cheltuielile de consum. Mie mi se pare normal ca aleșii locali să răspundă pentru votul lor. De exemplu, dacă cei de la Curtea de Conturi constată că această hotărâre nu s-a dat conform legii și propun imputarea sumelor, ar trebui ca acest lucru să se răsfrângă în sarcina consilierilor care au votat acest proiect”, a mai spus Marian Slivilescu.

Primarul din Tismana, Narcis Remetea, nu a putut fi contactat telefonic pentru a oferi un punct de vedere pe acest subiect.

Galerie foto


Vizualizări: 4,616

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: