Consumul de murături ajută la păstrarea sănătăţii organismului

Toate elementele din borcanul cu murături ajută organismul într-un anumit fel. Fie că sunt murături fermentate sau preparate cu oţet, efectele benefice sunt notabile. Murăturile trebuie folosite în orice dietă pentru că au foarte puţine calorii şi foarte puţine grăsimi.

Castraveţii muraţi sau alte legume sunt bogate în fibre care sunt necesare în procesul digestiv şi în lupta împotriva cancerului. Castraveţii mai conţin şi antioxidanţi, care luptă cu radicalii liberi, implicaţi în procesul de îmbătrânire al organismului. De asemenea, majoritatea legumelor sunt bogate în magneziu şi fier. Recomandarea nutriţioniştilor este ca un adult să mănânce 5 fructe şi legume pe zi. Murăturile se încadrează în această recomandare a specialiştilor. Condimentele care se pun împreună cu murăturile sunt şi ele foarte importante. De exemplu, usturoiul, care se găseşte din belşug, mai ales în borcanele cu castraveciori, are capacitatea de a ţine sub control dezvoltarea bacteriilor în organism.

Mărarul, o altă mirodenie care se foloseşte la murături, este bogat în flavonoizi care ajută foarte mult organismul. Seminţele de muştar sunt cunoscute pentru rolul lor important în procesul digestiv, însă, se pare, că ele ajută şi la prevenirea Alzheimerului, arată unele studii. Murăturile fermentate conţin anumite bacterii, care ţin sub control microbii din intestine.

Când murăturile fermentează, se creează acid lactic. Acest acid ajută la diminuarea colesterolului rău, îmbunătăţeşte circulaţia şi scade tensiune arterială şi le îmbunătăţeşte starea generală diabeticilor. Multe murături sunt făcute cu ajutorul oţetului. Oţetul este cunoscut pentru faptul că măreşte imunitatea organismului şi ajută în cazul celor cu hipertensiune şi ajută la tratarea infecţiilor urinare, se mai arată în unele studii.

De asemenea, el ajută la mineralizarea eficientă a oaselor, luptă cu infecţiile, cu bacteriile şi cu fungii. Persoanele cu unele afecţiuni trebuie să fie atente la consumul de murături Medicii spun că murăturile ar trebui evitate sau doar „gustate” dacă persoana are afecţiuni digestive. Murăturile sunt „acide” şi pot da crize de gastrită sau pot acutiza ulcerele.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: