Medicii de familie nu vor mai acorda servicii decontate

Medicii de familie anunţă că, începând cu data de 3 ianuarie 2018, nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurări de sănătate, ca urmare a nesemnării actelor adiţionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenţă medicală primară.

Anunţul a fost făcut de Societatea Națională de Medicina Familiei și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie. În această situație, consultațiile în cabinetele medicilor de familie se vor efectuă doar contra cost sau pro bono, în funcție de decizia fiecărui medic.
Motivul este nesemnarea actelor adiționale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenţă medicală primară încheiate cu casele de asigurări de sănătate județene.
Medicii de familie sunt nemulțumiți și de faptul că în locul unei creșteri a procentului alocat asistenței medicale primare de la 5.77% la 10% din Fondul Național Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate, proiectul de buget pentru anul 2018, aflat în acest moment în dezbatere în Parlamentul României, prevede o stagnare la 5.8%. (A.A.)

Vizualizări: 5,243

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: