Medic tânăr pentru şefia Spitalului Judeţean

Cadrele medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu vor ca noul manager al unităţii să fie un medic. Specialiştii din sănătate au stabilit şi profilul viitorului conducător. La cârmele unităţii se află în acest moment Gigel Capotă, care e specializat în finanţe-contabilitate. Noul manager va fi ales în baza unui concurs care se va desfăşura la începutul anului viitor.

Consiliul Judeţean Gorj va demara în curând procedurile de concurs pentru postul de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Medicii au transmis autorităţilor judeţene că îşi doresc ca acest post să fie ocupat de un medic. „Dorinţa noastră este de a încerca să convingem să participe la acest concurs medici. Este foarte important să fie o gândire medicală, nu contest calităţile nimănui, din experienţa altor spitale, din ce se întâmplă în ţară, şi din experienţa Spitalului Judeţean Târgu Jiu, s-a dovedit că, totuşi, gândirea medicală este cea care reuşeşte să aducă spitalul la performanţă. Orice medic din Spitalul Judeţean poate să facă faţă. Foarte mulţi au făcut cursuri de management, au tot ceea ce le trebuie ca să-i recomande să ocupe postul acesta”, a declarat Ana Băleanu, medic în cadrul spitalului şi preşedinte al Colegiului Medicilor Gorj.

Medicii nu au dorit să vehiculeze vreun nume, însă spun că şi-ar dori de la noul manager să îi consulte atunci când se iau anumite decizii, dar şi să facă demersurile necesare pentru a aduce aparatură cât mai performantă în unitate. „Foarte greu găseşti om care să preia această funcţie. Eu aş vrea să fie un doctor tânăr, până în 50 de ani, care să aibă idee de ce se întâmplă în sistemul sanitar şi să preia frâiele spitalului, fiindcă nu este uşor să conduci un spital. Se încadrează mulţi în criteriile mele, dar nu vor. Am întrebat şi nu vor. Să sperăm că vom reuşi să convingem pe cineva”, a comentat medicul Gheorghe Stanciu.

Laude pentru Tătaru

Medicii au lăudat activitatea fostului manager Tiberiu Tătaru. „Domnul Tătaru a fost un om care a făcut nişte chestii pentru spitalul acesta. Stăteam foarte prost, am avut o mare criză de medici. A adus 20 şi ceva de medici tineri, noi, în specialităţi care au intrat pe un făgaş foarte tare, cum este Urologia, Ortopedia, Cardiologia. Noi, colectivul de medici al spitalului, îi mulţumim pentru activitatea depusă”, a spus medicul Gheorghe Stanciu.

„Cel care va veni, vine după un manager foarte activ, foarte insistent, care a dorit să facă ceva pentru Spitalul Judeţean Târgu Jiu. Motiv pentru care vrem să-i mulţumim, sunt în asentimentul multor colegi din spital, de a mulţumi pentru ceea ce a făcut pentru acest spital: condiţii hoteliere, aducerea de medici. A fost un efort foarte mare, pentru că la un moment dat două secţii erau pe punctul de a se închide, nemaiputându-se efectua liniile de gardă”, a explicat şi medicul Ana Băleanu.

CONCURS

Concursul va avea loc undeva la începutul anului 2018. Conducerea Consiliului Judeţean Gorj le transmite medicilor că pot să se înscrie la concurs, dacă corespund criteriilor. „La concurs îmi doresc să vină oameni care au calificarea necesară şi îşi doresc să ocupe postul de manager al spitalului. Să îndeplinească condiţiile legale. Legea spune să fie jurist, medic sau economist. Să aibă una dintre cele trei specializări şi vechimea necesară”, a precizat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Vizualizări: 15,214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: