Controale în miez de noapte, mineri revoltaţi

Tensiuni în Cariera Roşiuţa. Minerii au început să fie verificaţi în miez de noapte dacă dorm sau dacă vin băuţi la serviciu. Sindicalistul Nicu Bunoaica susţine că doi şefi din carieră au făcut razie, îmbrăcaţi în civil, şi crede că totul este o răzbunare împotriva celor care au aderat la greva japoneză.

Un inginer şi un reprezentant cu Protecţia Muncii din carieră ar fi descins să verifice minerii la ora 3 dimineaţa. „Oamenii mei au început să fie vânaţi la Cariera Roşiuţa. Liderul de sindicat Nelu Roşca colaborează cu domnul director David şi a început jihadul împotriva oamenilor mei. Azi-noapte (n.r. joi), şeful lor de sector şi cu cineva de la Protecţia Muncii au venit îmbrăcaţi în civil, prin pădure, să urmărească oamenii şi să-i pună să sufle în etilotest. Au fost verificaţi numai oamenii mei, să nu doarmă. Au avut la ei pâine să le dea la câini să nu-i muşte, pentru că erau îmbrăcaţi în civil. Oamenii nici nu i-au recunoscut în primă fază. Au crezut că sunt hoţi de fier vechi. După-aceea, când s-au apropiat, i-au recunoscut colegii mei”, a explicat liderul de sindicat Nicu Bunoaica.

Bunoaica: E răzbunare!

Sindicalistul este convins că totul este o răzbunare împotriva celor care au început să poarte banderole albe în semn de protest: „A început jihadul, e răzbunare. Oamenii mei nu se sperie de acest lucru. Dimpotrivă! Lor ar trebui să le fie frică de oameni, de ce au făcut cu oamenii şi cu aceste unităţi miniere care vor fi închise în curând de aceşti oameni care sunt slab pregătiţi din punct de vedere profesional”.

Bunoaica este convins că mulţi colegi din sindicate au început să se teamă de el sau că ar vrea să pună bazele unui sindicat majoritar. „Sindicatele au bătut palma cu administraţia şi închid ochii la anumite nereguli. Văd că oamenii se tem că face Bunoaica un sindicat majoritar şi se tem că voi fi eu la negocieri. Demersurile mele pentru această grevă japoneză au fost făcute numai pentru reducerea vârstei de pensionare, salarii decente şi condiţii de muncă umane în Complexul Energetic Oltenia”, a mai declarat sindicalistul.

Vizualizări: 7,641

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: