Discuţii la CE Oltenia despre economia la fondul de salarii

Sindicatele din Complexul Energia Oltenia şi directorii din administraţie se vor întâlni marţi, 30 octombrie, în cadrul unei şedinţe a comisiei mixte. Unul dintre subiectele dezbătute va fi cel referitor la economia la fondul de salarii. „Marţi, vom avea comisia mixtă. Directorul general nu ştia joi dacă este economie la fondul de salarii sau cât este, dar că aceea economie la fondul de salarii care va exista, se va găsi o modalitate astfel încât celor mai nemulţumiţi să li se împartă această economie. Directorul general a zis asta ca fiind o modalitate, dar depinde cât este. A rămas să vedem cât este şi să luăm hotărârea cea mai cuvenită”, a declarat Ion Popescu, preşedintele Sindicatului Renaşterea Jilţ Sud.

De altfel, împărţirea economiei la fondul de salarii ar putea rezolva una dintre revendicările salariaţilor care se află în grevă japoneză de mai bine de o săptămână. Sindicaliştii spun că acele creşteri care s-au făcut în trecut au fost „absorbite imediat de inflaţie şi de transferul contribuţiilor”.

Ședinţa comisiei mixte va avea loc de la ora 14:00, la fostul sediu al Sucursalei Divizia Minieră. Conform liderilor sindicali, luni, 29 octombrie, se va întruni şi Comitetul de Sănătate şi Securitate, unde va fi dezbătut raportul întocmit de comisia CE Oltenia în urma verificărilor privind condiţiile de muncă în cele 10 unităţi miniere ale companiei.

Vizualizări: 3,407

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: