Condiţiile speciale în CEO, absurde pentru Boza: „În subteran sunt condiţii super-speciale?”

„Mi se pare o aberaţie să discutăm despre condiţii speciale în Complexul Energetic Oltenia”, a fost reacţia lui Sorin Boza, întrebat de condiţiile deosebite din carierele miniere. Directorul general al CEO îi vede îndreptăţiţi să solicite acest lucru pe minerii care lucrează în subteran. Restul este populism, susține Boza.

Sorin Boza, managerul CE Oltenia, susţine că salariaţii ar trebui să fie mulţumiţi că a fost prelungit avizul pentru condiţiile deosebite de muncă din sistem. „Mi se pare o aberaţie să discutăm despre condiţii speciale în Complexul Energetic Oltenia. Atunci, ce condiţii o să ceară colegii de la Hunedoara? Întreb şi eu. La subteran, ei ce vor cere? Condiţii super-speciale, extraordinar de speciale? Haideţi să nu facem populism, să fim realişti. Am obţinut acel drept fantastic, cu condiţiile deosebite şi mergem înainte până la aprobarea noii legi a pensiilor”, a explicat Boza, la Accent TV.

El a fost susţinut şi de directorul de Resurse Umane, Sorin Olaru. La rândul său, acesta a declarat că sunt condiţii grele în carieră, dar unii sindicalişti exagerează. „Toată lumea e de acord că aceste condiţii de muncă din carieră sunt altfel decât la frizerie, la cofetărie, însă nu trebuie să exagerăm. E un soi de populism la unii lideri de sindicat care spun că vor obţine condiţii speciale în activitatea din carieră. Condiţii speciale sunt în activitatea din subteran. Că mai sunt şi alte categorii în România, respectiv acrobaţii, şi acolo sunt nişte condiţii. Sunt 20 de persoane, dar să nu facem populism din aşa ceva”, a fost îndemnul lui Olaru.

Vizualizări: 4,101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: