Controale pe cursurile de apă din județ

Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj verifică, până pe 15 mai, modul în care au fost salubrizate cursurile de apă din județ şi au fost realizate şi întreţinute şanţurile şi rigolele în localităţi de către primării.

Până la această dată au fost verificate cursurile de apă de pe raza localităților Lelești, Arcani, Stănești, Scoarța, Bumbești-Pițic, Bengești-Ciocadia, Peștișani, Runcu, Tismana, Novaci, Săcelu, Crasna, Padeș, Ciuperceni, Godinești, Aninoasa, Vladimir și Săulești.

„Au fost depistate cantităţi răzlețe de depozite necontrolate, gunoaie, deşeuri menajere, deşeuri de construcții sau PET-uri. Pentru fiecare caz în parte, s-au dispus măsuri concrete de desfiinţare a acestor depozite într-un termen scurt. În cazul în care aceste termene nu vor fi respectate, se vor alplica sancţiuni contravenţionale”, anunță SGA Gorj.

Acţiunea de verificare vizează existenţa depozitelor de deşeuri şi de material lemnos pe malurile şi în albiile cursurilor de apă, precum şi în secţiunile de scurgere ale podurilor şi podeţelor, existenţa depozitelor de material lemnos pe formaţiunile torenţiale din apropierea zonelor locuite și modul în care au fost realizate şi întreţinute şanţurile şi rigolele de scurgere a apelor pluviale în localităţi.

Totodată, vor fi verificate zonele nesalubrizate de pe cursurile de apă unde s-au produs inundaţii in anul 2019, inclusiv cele semnalate de autoritaţile publice locale.

Galerie foto


Vizualizări: 1,775

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: