Controale și amenzi din partea ITM Gorj

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în perioada 11-15 martie 2024 un număr de 64 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. Amenzile aplicate însumează 204.000 lei.

Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus 152 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

De asemenea, în perioada 05-09 martie 2024, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj s-a desfășurat Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă și a prevederilor legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care desfășoară activitatea în domeniul „Demontarea (dezasamblarea) mașinilor și echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor”, cod CAEN 3831. Au fost verificați 7 angajatori, fiind aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 36.500 lei și dispuse 24 măsuri de intrare în legalitate.


Totodată, în perioada 11-15 martie 2024, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj s-a desfășurat și Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, precum și prevederile legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă de către angajatorii care desfășoară activitatea în centre comerciale (supermarket, hipermarket)  în domeniul „Comerț cu amănuntul cu excepția autovehiculelor și motocicletelor”. Au fost verificați 16 angajatori, fiind aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 67.000 lei și dispuse 51 măsuri de intrare în legalitate.


”Având în vedere numărul mare de neconformități constatate în urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus măsuri cu termene precise de îndeplinire de către entitățile controlate, neîndeplinirea acestora în termenul stabilit constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei, potrivit prevederilor Legii numărul 108/1999 pentru înființarea și organizarea Inspecției Muncii, republicată și actualizată”, spune George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Vizualizări: 725

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: