Control judiciar prelungit pentru medicul Găvănescu și asistentele sale

Magistrații gorjeni au decis vineri, 3 martie, în dosare separate, să respingă contestațiile pe care mai multe cadre medicale le-au depus împotriva deciziilor luate de procurori de prelungire a controlului judiciar dispus împotriva lor încă din toamna anului trecut.

Medicul Mariana Găvănescu este cap de afiș în ancheta efectuată de Parchetul General, decizia luată de judecători în cazul său fiind asemănătoare și pentru celelalte colaboratoare ale sale, anchetate și ele de procurorii bucureșteni.

Decizii definitive

Asistentele Nicoleta Rovența, Victoria Lelia Vienescu, Simona Crețu și Steluța Popescu au primit și ele același gen de decizie din partea judecătorilor la contestațiile depuse împotriva controlului judiciar sub care le-au plasat anchetatorii. Deciziile judecătorești sunt asemănătoare, doar numele persoanelor diferă de la dosar la dosar. „Respinge plângerea formulată de inculpata Popescu Steluţa, împotriva ordonanţei nr. 364/P/2014 din 23.02.2017 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică. Menţine dispoziţiile ordonanţei contestate. În baza art. 275 alin. 2 din C.pr.pen., obligă inculpata la plata sumei de 40 lei, cu titlu de cheltuielile judiciare statului. Definitivă”, a decis instanța.

 Acuzaţii grave

Fosta șefă a Secției Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu e acuzată de anchetatori că, împreună cu asistentele medicale, ar fi comis infracțiunile de înșelăciune în formă continuată, abuz în serviciu, conflict de interese și fals în declarații. Anchetatorii o acuză pe Mariana Găvănescu de faptul că ar fi pus la punct o rețea bazată pe internări fictive ale pacienților și pe îngrijiri la domiciliu fără prestarea serviciilor medicale. Între 2008 și 2016 medicul ar fi decontat servicii medicale de peste 600.000 de lei, din care jumătate din sumă ar fi reprezentat profitul firmei proprii. În toamna anului trecut, anchetatorii au descins la Târgu Jiu, la locuințele suspectelor, dar și la sediul Secției Oncologie, ulterior cadrele medicale vizate de cercetările penale fiind plasate sub control judiciar.

Vizualizări: 1,212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: