Alertă în şcoală după ce elevilor li s-a făcut rău

Alertă medicală joi la Școala Generală ”Pompiliu Marcea” din Târgu Jiu. Mai mulți copii au acuzat stări de rău în timpul orelor de curs, unul dintre ei ajungând la spital unde i s-a pus diagnosticul de enterocolită. Potrivit conducerii școlii, sunt luate în considerare mai multe piste, inclusiv calitatea laptelui și cornului.

 Rozica Pătrășcoiu, directorul Școlii Generale ”Pompiliu Marcea” din Târgu Jiu, a declarat că inițial copiii ar fi acuzat că este prea cald în clasă și că unii din ei ar fi și vomat. ”Când am mers eu în clasă mi s-a explicat că unii au vomat, că s-a întâmplat ceva. Unii au mâncat pachețelul, iar alții au mâncat laptele și cornul, au vomat câțiva. Patru au fost trimiși acasă și, din cei patru, unul a ajuns la spital. Am înțeles și eu că diagnosticul este enterocolită, este un singur copil. Nu știu ce tip de enterocolită”, a spus Rozica Pătrășcoiu, directorul școlii.

Conducerea școlii nu poate spune cu certitudine că de vină pentru starea elevilor sunt laptele și cornul, pentru că ar fi vomat și copii care nu au consumat aceste produse în ziua respectivă. ”Problema este că au fost copii care n-au mâncat lapte și corn și tot au vomat. Am făcut în toată școala anchetă, a fost singura clasă din școală în care într-adevăr copiii au reclamat că îi doare capul și au vomat din diverse motive. Unii au spus că li s-a făcut rău de la căldură, căldura nu mai merge, dar fiind geam termopan, soarele bate în geam, e posibil. Doar patru copii au fost trimiși acasă, copii de clasa a V-a. Eu am păstrat un corn și un lapte de joi ca să trimite la analize, la Sanepid, și o să vedem despre ce este vorba”, a mai spus Rozica Pătrășcoiu. Conducerea așteaptă acum rezultatele de la Direcția de Sănătate Publică Gorj.  

Vizualizări: 2,241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: