Copac crescut pe un bloc de lângă Gara Târgu Jiu

Târgu-Jiul are spaţii verzi chiar şi pe blocuri. Este vorba despre un copac ce a crescut pe acoperişul unui bloc din zona Gării. Locatarii blocului aşteaptă ca municipalitatea să-i scape de pericolul ce le ameninţă blocul.

De ani buni, pe un bloc din zona Gării Târgu Jiu se poate zări cu uşurinţă un splendid copac ce a răsărit pe acoperiş. Nimeni însă nu s-a încumetat să-l taie, chiar dacă a crescut chiar la marginea acoperişului, iar acea parte este foarte degradată şi poate să cadă în orice moment.  

Aşteaptă să-l taie municipalitatea

Locatarii din blocul 6 de pe Strada Sublocotenent Gheorghe Bărboi din municipiul Târgu Jiu (fosta stradă A. I. Cuza), căci despre acest bloc este vorba, s-au obişnuit deja cu minunăţia de copac crescut pe blocul lor. Fie că le convine sau nu, oamenii ridică din umeri şi aşteaptă ca municipalitatea să vină să îl taie. „A apărut acolo în urmă cu aproape 10 ani, probabil vreo pasăre a adus din zbor seminţele şi au căzut acolo, cum s-a strâns şi pământ, a răsărit. Am vorbit cu vecinii să mergem la primărie să cerem sprijin să dea jos cu el şi să reparăm acoperişul. E periculos, poate să cadă în capul cuiva”, a spus Teodor Firănescu, locatar al blocului cu pricina.   

Reprezentanţii primăriei Târgu Jiu spun că vor trimite o echipă la faţa locului pentru a tăia copacul deşi acest lucru nu face parte din responsabilităţile lor. Mai spun că asociaţia nr.27 de care aparţine acest bloc trebuia să ia măsuri în acest sens. “O să meargă cineva de la Gospodărie Comunală, o să rezolve problema, dar cel mai bine ar fi fost dacă proprietarii ar fi spus de la început pentru că putea fi produse pagube serioase prin prezenţa acestui arbore acolo. În primul rând, locatarii trebuiau să facă ceva în acest sens, nu e de competenţa noastră”, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Galerie foto


Vizualizări: 234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: