Trofeul “Made for Europe”, adus în Gorj de Mădălina Grosu

Mădălina Grosu, eleva Colegiul Naţional “Ecaterina Teodoroiu”, este câştigătoarea concursului “Made for Europe”. Împreună cu alţi elevi români şi italieni a realizat o “Hartă virtuală cu obiectivele cultural-istorice ale Italiei şi României”. Tinerii au încercat să promoveze, fiecare, obiectivele culturale ale ţării lor. După o vizită prin Italia, Mădălina Grosu spune că avem multe de învăţat de la italieni, deoarece ei îşi valorifică mult mai mult moştenirea culturală şi istorică.

Mădălina Grosu este elevă în clasa a XII-a la Colegiului Naţional “Ecaterina Teodoroiu”. Împreună cu colegii săi a participat la un proiect Comenius bilateral, înfrăţindu-se cu elevii Liceului “Leonardo da Vinci” din Noci (Italia). În cadrul proiectului elevii celor unităţi de învăţământ au avut posibilitatea să călătorească în afara graniţelor şi să cunoască obiectivele culturale şi istorice din Italia şi România.

Atrasă de istoria poporului român şi în mod special de cea a Gorjului, Mădălina Grosu împreună cu alţi colegi ai săi au întocmit o “Hartă virtuală cu obiectivele cultural-istorice ale României şi Italiei”. Mădălina a prezentat harta la concursul “Made for Europe”, care s-a desfăşurat la Piatra Neamţ, obţinând trofeul şi locul I. Bineînţeles, un loc deosebit în creaţia sa l-au ocupat operele brâncuşiene, de la Târgu Jiu, şi Castrul Roman din Bumbeşti Jiu. “Împreună cu alţi colegii ai mei am realizat o hartă în format electronic, un dicţionar on line, pliante şi broşuri cu scopul de promova obiectivele culturale şi istorice. Munca noastră a durat aproximativ o jumătate de an şi a constat în foarte multă documentare la faţa locului. Ne-au ajutat foarte mult şi cunoştinţele de istorie însuşite la orele de curs”, a declarat Mădălina Grosu

Premiantă de aproape 12 ani

Mădălina Grosu este o elevă foarte bună la învăţătură, din clasa I şi până în ultimul an de liceu obţinând premiul I. Deşi era obişnuită să primească diplome, Mădălina spune că acest premiu a fost cel mai important pentru ea. “Am obţinut foarte multe premii, însă locul I la concursul “Made for Europe” este cel mai important pentru mine. Au fost prezentate peste 100 de proiecte şi mă bucur foarte mult că harta în format electronic i-a încântat pe organizatori”, a precizat Mădălina Grosu. Deşi va da admiterea la Facultatea de Automatică Bucureşti, Mădălina spune că întotdeauna îşi va perfecţiona cunoştinţele de istorie şi va încerca să afle cât mai multe despre obiectivele culturale gorjene. De asemenea, o vizită prin Italia a făcut-o să realizeze faptul că străinii au mult mai mare grijă de cultură comparativ cu românii. “Avem multe de învăţat de la italieni. Ei au mare grijă să-şi valorifice moştenirea culturală şi istorică. Am fost la un sit arheologic, Egnazia, şi am observat cu uşurinţă că era mult mai bine amenajat ca Sarmisegetuza”, a mai precizat Mădălina Grosu. 

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: