Copaci pentru Centenar

Plantează copaci de Centenarul Marii Uniri. 37 de hectare de teren vor fi împădurite în 15 judeţe din România, printre care şi Gorj. 190.000 de puieţi vor prinde rădăcini cu ajutorul celor 6.500 de voluntari, în circa 20 de localităţi din toată ţara.

Terenurile care vor fi împădurite în luna noiembrie de echipele „Plantăm fapte bune în România” sunt unele fără vegetaţie forestieră şi care sunt predispuse sau afectate de diferite procese de degradare. În judeţul Gorj, vor fi acţiuni de plantare în localitatea Negomir.

„Tradiţia faptelor bune pentru păduri continuă şi toamna aceasta, pentru al optulea an la rând. Noiembrie este luna în care, împreună cu voluntarii şi partenerii noştri, vom completa o parte dintre plantaţiile vechi şi vom înfiinţa noi culturi forestiere în peste o treime din judeţele României. Într-un final de an în care se împlineşte un secol de la realizarea Marii Uniri, ne alăturăm şi noi celor care sărbătoresc centenarul şi, cu fiecare puiet plantat, cinstim memoria celor care s-au jertfit în acele vremuri”, a declarat Marin Toma, organizatorul acţiunii. (M.M.)

Vizualizări: 528

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: