Delta Dunării, pe Google Maps. Imagini de senzaţie!

Rutele navigabile, lacurile, canalele, flora şi fauna Deltei Dunării pot fi admirate, începând din această săptămână, prin intermediul aplicaţiei Google Maps. „Începând din această săptămână, Delta Dunării este disponibilă în Street View pe Google Maps şi poate fi parcursă de orice persoană din lume, cu o conexiune la internet. Delta este prezentă cu toate frumuseţile ei, de la rute navigabile la lacuri şi canalele acoperite de vegetaţie, de la păsări şi floră la arhitectură locală şi sate înconjurate de ape. În total, sunt acoperiţi peste 1.500 de kilometri de canale şi drumuri”, se arată într-un comunicat.

Proiectul de preluare a imaginilor din Delta Dunării a fost realizat cu ajutorul echipei WWF România, care a parcurs Delta în lung şi în lat cu trekker-ul Google în spate, pe bicicletă, pe barcă sau cu căruţa, cu sprijinul localnicilor. Operaţiunea de preluare a imaginilor s-a desfăşurat pe parcursul lunii iunie 2018. Echipa WWF a parcurs majoritatea traseelor turistice din Deltă, localităţile Mila 23, Sulina şi Letea. 

Delta Dunării, sit UNESCO protejat la nivel internaţional, adăposteşte peste 5.000 de specii de animale şi plante, peste 300 de specii de păsări, majoritatea strict protejate, cea mai mare colonie de pelicani şi cea mai întinsă zonă compactă de stufăriş din Europa.

Vizualizări: 5,657

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: