Copilul de 4 ani, găsit după 6 ore de căutări: ”L-am strigat și ne-a auzit. Avea un câine lângă el”

Un copil de doar patru ani din comuna gorjeană Bălești, sat Stolojani, a fost dat dispărut duminică seara de familie. Tatăl său a sesizat în jurul orei 18.30 că băiatul său, Radu Cristian, a plecat voluntar de la domiciliu și nu s‐a mai întors. 

Ulterior, bărbatul le-a declarat polițiștilor că se afla cu fiul său în spatele casei, acolo unde tăiau lemne, iar la un moment dat nu l-a mai văzut. Sute de jandarmi, polițiști, pădurari și voluntari s-au mobilizat pentru găsirea copilului.
 

A fost mobilizare de forțe în cursul nopții trecute pentru găsirea unui copil de 4 ani dat dispărut.  Copilul a fost găsit la o margine de pădure, târziu în noapte. Salvatorii spun că lângă el se afla un câine. Din fericire, minorul a fost găsit teafăr și nevătămat.

”Copilul era ascuns în niște tufe, nu mai putea să înainteze din cauza unor rugi. Câinele era lângă el. Era un pic speriat, însă a răspuns la nume, crezând că este tatăl lui. Era bine, era conștient. Apt fizic și psihic. Nu părea extraordinar de speriat după ce l-am găsit. Am stat de vorbă cu el. Sperăm ca va fi bine după ce va primi și îngrijiri medicale”, a spus Mădălin Cinteză, polițistul salvator al micuțului.  

“Putea să mai înainteze dacă nu îl găseam. Era lângă câine, încă nu se lăsase frigul. Nu s-a speriat, a răspuns când am strigat la el. A zis mami, și am strigat și noi tati, mami, până am ajuns lângă el”, a povestit Daniel Diaconu, pădurar la Ocolul Silvic Târgu Jiu.

Băiețelul mai are încă doi frați mai mari, iar toți trei se aflau în grija tatălui după ce mama a decis să se despartă de acesta. ”Eu nu mai stau împreună cu ei, sunt în divorț cu tatăl lor. I-am cerut să îmi dea și mie copilul, dar a zis că că nu, până la divorț nu îți dau niciun copil. Eu în instantă îi cer pe toti trei. Am făcut întâmpinare că îi cer pe toți trei”, a spus mama copiilor.  

Familia este cunoscută cu probleme sociale, iar micuții stau doar cu tatăl: ”Au probleme sociale. Sunt în divorț, nu stiu dacă și-au desfăcut actele de căsătorie, dar știu că mama copiilor a plecat de la locuința respectivă și că stă în oraș. Copiii sunt monitorizați de compartimentul nostru de Asistență Socială și locuiesc cu tatăl lor”, a spus primarul Mădălin Ungureanu.  

Tatăl își iubește mult copiii, dar este aproape nevăzător.

Polițiștii vor face acum cercetări pentru a se stabili faptul dacă este vorba despre neglijență în familie, dar și pentru a se asigura că cei mici vor avea un trai sigur.

Vizualizări: 2,435

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: