Cornurile, refuzate de elevii gorjeni pentru că sunt tari

Foarte mulţi elevi din judeţul Gorj refuză să consume cornurile pe care le primesc la şcoală pentru simplul motiv că acestea sunt foarte tari. Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj spun că au constatat frecvent acest lucru în urma controalelor efectuate şi că principala cauză nu este legată de termenul de valabilitate depăşit, ci de o problemă de fabricaţie.

În judeţul Gorj există două societăţi responsabile cu producerea cornului, dintre care una deserveşte zona Motru. Ion Iliuţă, directorul DSVSA Gorj, spune că la Motru nu sunt probleme, dar elevii se plâng de calitatea cornurilor pe care le primesc de la cealaltă societate: „Este vorba de o firmă care are cea mai mare arie de acoperire pentru unităţile şcolare din Gorj, dar şi din unele judeţe învecinate şi care produce zilnic aproximativ 600.000 de cornuri. Copiii nu vor să consume aceste produse, pe motiv că sunt prea crocante, aşa că noi am recomandat producătorului să schimbe tehnologia sau compoziţia pentru cocă”. Acţiunea de verificare a programului „Laptele şi cornul” în şcolile din Gorj se desfăşoară încă de la începutul anului şcolar, iar accentul se pune mai ales pe condiţiile în care sunt depozitate şi distribuite alimentele care ajung la elevi.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: