Apa din gospodăriile din Iezureni, scoasă cu ajutorul pompierilor

Mai multe familii din Iezureni au avut nevoie de ajutorul pompierilor pentru a le scoate apa din curţi. Aceştia dau vina pe primăria municipiului Târgu Jiu care a promis de nenumărate ori că va rezolva problema canalizării din Iezureni, însă acest lucru a rămas la stadiul de promisiuni din campaniile electorale. Pompierii au fost solicitaţi pentru a scoate apa din curţile oamenilor.

Un fost angajat al Primăriei Târgu Jiu, actualmente pensionar, susţine că se confruntă cu această problemă de aproximativ patru ani de zile şi de fiecare dată când plouă mai puternic apa îi inundă gospodăria şi casa. El a făcut nenumărate sesizări la Primăria Târgu Jiu însă fără niciun rezultat şi mai mult decât atât i s-a închis uşa în nas când a vrut să meargă în audienţă la primarul Florin Cârciumaru. „De patru, cinci ani, de fiecare dată când plouă mai puternic apa îmi inundă curtea şi casa. Am făcut sesizări la primărie şi nu s-a luat nicio măsură, ieri am vrut să mă duc în audienţă la primar şi nu m-a primit. De fiecare dată când a venit pe la noi pe la poartă în campanie electorală a zis că face că drege, că o să avem canalizare şi nimic. Nu e posibil aşa ceva, niciodată nu a fost apa atât de mare”. 

Bărbatul este supărat pe Primăria Târgu Jiu pentru că a emis o autorizaţie de construcţie unui agent economic care a blocat scurgerea apei în zona respectivă. „Patronul ăsta care şi-a făcut aici bar şi service auto a blocat canalizarea şi toată apa din Iezureni nu se mai scurge şi rămâne la mine în curte şi eu tot timpul am inundaţii. L-am întrebat pe primar cine i-a dat autorizaţie şi zice că nu ştie nimic. Dă vina pe un fost primar care a murit”.

Un alt târgujian afectat de ploi are casa în construcţie iar astăzi aştepta meseriaşi la lucru numai că i-a anunţat să nu mai vină din cauza apei care i-a inundat curtea. „Mie trebuiau să-mi vină meseriaşi la casă şi i-am sunat aseară să nu mai vină că nu pot umbla prin apă iar toate materialele le am în curte sub apă. A venit cineva de la primărie şi ne-a spus să aşteptăm până sâmbătă să ia legătura cu cineva de la drumuri să vadă ce proiecte au şi ei şi să vadă ce se poate face, iar noi până atunci stăm cu apa în curte. Bine măcar că veniră pompierii”.

Şanţuri în locul canalizării

Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu cunosc faptul că localnicii din Iezureni nu beneficiază de canalizare însă le-au fost făcute şanţuri pe care ei le-au astupat. „ Noi am fost sesizaţi de un singur cetăţean căruia i s-a inundat gospodăria. Cineva s-a deplasat la faţa locului şi încearcă să scoată apa. Ştim că în zonă nu este canalizare, dar le-am făcut şanţuri de care nu au avut grijă şi s-au înfundat”, a precizat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt la Primăria Târgu Jiu. Oamenii se roagă acum ca ploile să se oprească şi să nu mai aibă probleme.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: