Coronavirusul „a mâncat“ concediile funcționarilor

Coronavirusul a obligat funcționarii primăriilor din județ să intre în concediu de odihnă. Fie că au vrut sau nu, angajații au stat pe rând acasă, deși nu își programaseră acest lucru. Unii și-au luat acum zilele de concediu aferente anilor trecuți.

La primăria din Târgu-Cărbunești, angajații și-au luat zilele de concediu neefectuate în anii trecuți. ”Angajații și-au luat zilele de concediu din anul 2019. Le-a rămas concediul de anul acesta, dar oamenii nici nu se mai gândesc la vacanțe, doar să fie sănătoși. Eu nu mi-am luat concediu de patru ani de zile. Nici acum nu s-a putut să-l iau. E important să fim bine”, a precizat Dănuț Birău, primarul din Târgu-Cărbunești.

Și în orașul Turceni, angajații primăriei s-au rotit în concedii. ”La noi s-au luat concedii prin rotație. În primă fază au fost date cele restante din 2019 și apoi au luat de anul acesta. Nu avem funcționari care să-și fi terminat tot concediul. Au mai păstrat câteva zile în cazul în care se întâmplă ceva. Noi am încercat să lucrăm cu personal minim în această perioadă, atât cât să se asigure fluxul în primărie”, a precizat primarul Cristina Cilibiu.

Au fost și comune acolo unde angajații nu au putut să-și ia concediu nici măcar în perioada stării de urgență. Motivul este legat de lipsa personalului. ”Ne-am fi dorit să le dăm concedii, dar nu s-a putut. Noi suntem subdimensionați ca și personal, fiecare are atribuții în plus și a fost aproape imposibil. S-au mai dat așa pe la câte un compartiment câteva zile, dar nu ca la alte primării din județ pentru că nu puteam bloca activitatea”, a spus Ilie Pietroi, primarul din Aninoasa.

Vizualizări: 2,305

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: