Concurs suspendat la primărie. O funcție de conducere, doi candidați!

Primăria comunei Padeș rămâne în continuare fără secretar. Concursul de angajare a fost suspendat prin dispoziția primarului Serafim Antonie. Decizia a avut la bază prevederile noii legi privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Legea 55 din 15 mai 2020 precizează că „pe durata stării de alertă, în instituţiile şi autorităţile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcţiilor vacante şi temporar vacante”.

Proba scrisă a concursului era programată pentru data de 18 mai, orele 10.00. Primarul Antonie spune că acest concurs va fi reluat, fără a putea preciza o dată concretă.

„Reluarea procedurii de organizare și desfășurare a concursului de recrutare pentru ocuparea funcției publice de conducere vacante de secretar general al comunei Padeș, din aparatul de specialitate al Primarului comunei Padeș, județul Gorj, se va efectua conform OUG 57/2019 privind Codul Administrativ cu modificările și completările ulterioare și HG 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea și dezvoltarea carierei funcționarilor publici, la o dată ulterioară”, transmite primarul Serafim Antonie.

Postul de secretar general al comunei Padeș a fost scos la concurs în luna martie, doi candidați fiind interesați să ocupe această funcție importantă din primărie.

Primul care și-a depus dosarul este avocatul Liviu Buciu. A doua zi, pe 5 mai, și-a depus candidatura și Eugeniu Pompiliu Bivolaru, inspectorul din cadrul Primăriei Padeș care a preluat atribuțiile de secretar.

Postul este vacant încă din octombrie 2017, după ce fostul secretar a ieșit la pensie. De atunci, postul a mai fost scos la concurs, însă fără succes.

Potrivit legii, secretarul primăriei asigură legalitatea actelor administrative întocmite de către primar și consiliul local.

Vizualizări: 1,486

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: