Gorjenii pleaca din nou la munca in strainatate

Gorjenii care au venit în țară de teama coronavirusului vor să plece înapoi în Occident. Acasă nu au ce munci și au cerut ajutor primăriilor. Autoritățile locale nu au nicio soluție pentru ei așa că oamenii își fac curaj să plece din nou la muncă peste hotare.

Zeci de oameni s-au întors în localitatea gorjeană Cătunele din cauza pandemiei. Munceau peste hotare când a fost confirmat coronavirusul în Europa așa că, de teamă, oamenii au preferat să vină acasă unde sperau să fie în siguranță. Acum, nu mai au din ce trăi și în țara lor nu găsesc un loc de muncă. „Locuitorii comunei au revenit pentru că a fost această pandemie și au crezut că acasă va fi mai bine. S-au întors, au venit pe la noi, ne-au întrebat și le-am spus că binele nu l-am văzut nici eu și și-au dat seama și ei că nu s-a schimbat nimic în bine și vor să plece înapoi. Au spus că așa le-a zis Guvernul, că a doua zi după ce vor reveni acasă, vor fi locuri de muncă. Au venit la primărie, să ceară locuri de muncă. Le-am spus să meargă la Guvern, că noi, primăriile, nu am promis locuri de muncă și nu avem cum să le oferim”, a declarat edilul din Cătunele, Florinel Țuilă.

Oamenii au început deja să ceară adeverințe de la primărie ca să se poată reîntoarce la muncă peste hotare. „Și din cauza epidemiei, au rămas fără locurile de muncă. Ar fi fost mai bine să rămână acolo pe perioada asta, că au primit 75% din salarii. Acum se vor întoarce înapoi. Vin la primărie să ceară adeverințele pe care le iau cu ei în străinătate”, a mai declarat primarul din Cătunele, la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,999

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: