Corpul de control al ministrului Educației verifică un liceu din Gorj

Corpul de Control din cadrul Ministerului Educației a ajuns în Gorj în urma mai multor sesizări și face verificări la Colegiul Tehnic Motru. La baza acestui control stă și un raport al Curții de Conturi care întărește reclamațiile făcute la minister.

La începutul acestei săptămâni, au început verificările celor din Corpul de Control de la Ministerul Educației la Colegiul Tehnic Motru. ”S-au făcut numeroase sesizări cu privire la activitatea defectuoasă de la Colegiu Tehnic Motru. Au fost semnalate o serie de nereguli, dar și încălcări ale legii și în cele din urmă a fost dispus de Ministrul Educației un control la această unitate de învățământ. Celor din Corpul de Control de la minister li s-a pus la dispoziție și un raport al Curții de Conturi care este destul de stufos și prezintă o serie de probleme financiare”, a declarat primarul din Motru, Cosmin Morega.

Primarul de la Motru vrea să se facă ordine în activitatea acestei unități de învățământ, care în ultimii ani a tot creat probleme. Speră totuși să nu aibă de suferit elevii. ”Până la urmă este normal să se clarifice situația acolo. Au fost foarte multe sesizări și scandaluri și sunt sigur că sunt probleme. Am înțeles că s-au făcut abateri care afectează și elevii. Să vă dau un exemplu, s-au acordat burse elevilor care nu îndeplineau condițiile, iar cei care se încadrau să primească acest sprijin bănesc nu l-au primit. Din păcate, cred că se pune problema ca unii copii să restituie banii, ceea ce nu prea este comod și îi afectează pe elevi în mod direct”, a mai spus Cosmin Morega.

Vizualizări: 3,804

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: