Teren de casă pentru tinerii căsătoriți

Un primar din Gorj vrea să susțină tinerii căsătoriți din localitate. Edilul din Crușeț s-a gândit să ofere celor care sunt la început de drum un teren pe care să-și construiască o casă. Ideea a fost agreată și de consilierii locali, numai că trebuie identificată o sursă de finanțare pentru achiziționarea unei suprafețe de teren care mai apoi să fie parcelată și pusă la dispoziția tinerilor.

Primarul din Crușeț a identificat la nivelul localității câteva terenuri care se pretează pentru acest proiect, numai că prețurile sunt cam măricele.

”Noi vream să achiziționăm un teren, care să-l parcelăm și să-l punem la dispoziția tinerilor căsătoriți din comună, câte un lot gratuit, unde să-și construiască o casă. Bineînțeles că trebuie să respecte legislația în vigoare, adică să construiască într-un anumit timp, să nu vândă casa câțiva ani și alte aspecte impuse în aceste cazuri. O problemă ar fi prețurile crescute la care se vând terenurile. Să vă dau așa, un exemplu, la Crușeț un hectar de teren unde se pot face racordurile la utilități se vinde și cu 10.000 de euro”, a declarat primarul din Crușeț.

Și consilierii locali au fost de acord cu această inițiativă, iar acum se caută surse de finanțare sau bani la bugetul local pentru demararea acestui proiect. ”Noi ne dorim să găsim un teren într-o zonă unde se pot racorda tinerii la toate utilitățile, ca să nu avem mai apoi cheltuieli în plus. Ceea ce este deranjant este faptul că, acolo unde în acest gen de tranzacții intervine UAT-ul, vânzătorii cresc imediat prețul și nu înțeleg de ce. Probabil oamenii se gândesc că la primărie sunt bani și de aceea cer mai mult. Noi așteptăm bugetul să vedem ce putem face, pentru că e destul de greu să găsim o altă sursă de finanțare pentru acest proiect de susținere a tinerilor din comună”, a mai spus Teodor Godeanu.

Vizualizări: 3,234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: