Prefect: Nu se poate ca Serviciul de Ambulanță să funcționeze cu un singur medic

Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, a stat de vorbă cu angajații Serviciului de Ambulanță Gorj și asta după ce instituția a avut parte de un control din partea Prefecturii Gorj, fiind descoperite mai multe nereguli. Trimisul guvernului în teritoriu spune că salariații nu au nicio vină pentru cele întâmplate acolo, dar și că îi apreciază pentru munca depusă.

Răducan a mai afirmat că a cerut o raportare și în privința numărului de medici care lucrează pe Ambulanță. În prezent, ar fi doar un singur cadru medical pe tură, fiind aproape imposibil ca acest serviciu să funcționeze, mai spune prefectul.

”Am avut o discuție colegială cu angajații de la Serviciul de Ambulanță Gorj. S-a aruncat o pată neagră pe aceștia și am discutat cu ei. Apreciez munca lor, mai ales că este una grea. Am înțeles că este o lipsă acută de medici pentru ambulanță. Am solicitat o raportare pe această temă. Nu se poate ca un Serviciu de Ambulanță să funcționeze doar cu un singur medic pe tură. Dacă sunt două cazuri în același timp, unde alegi să te duci?”, a spus prefectul de Gorj, Corneliu Răducan. 

Directorul de la Serviciul de Ambulanță Gorj, Constantin Mitroi, spune că va scoate în următoarea perioadă mai multe posturi la concurs și că ar mai fi nevoie de circa 20 de medici. ”Avem foarte mare nevoie de medici și în perioada următoare o să scoatem un număr de posturi de medic la concurs. Să vedem dacă vor fi doritori. Avem nevoie de 20 de medici, acum avem 9 cadre medicale. Avem cam un medic pe tură, pentru că din cei 9 sunt care fac dispecerat. Sunt cinci ambulanțe tip C pe care pot folosi medici. Ar fi bine și doi medici pe tură”, a spus Mitroi.

Vizualizări: 1,310

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: