Polaris anunță la ce tarife poate ridica deșeurile din Târgu Jiu, dacă depozitul rămâne închis

Tarifele pentru serviciile de salubritate se vor dubla la Târgu Jiu, dacă operatorul va fi nevoit să ducă deșeurile la Drobeta Turnu Severin. Anunțul a fost făcut atât de operatul de salubritate Polaris M Holding, cât și de primarul Marcel Romanescu, care a spus că urmează negocieri. Depozitul de la Târgu Jiu a rămas fără autorizație de mediu din 23 martie, pentru șase luni, timp în care trebuie să rezolve problema mirosului care afectează o parte a municipiului.

Polaris M Holding anunțase marți că sistează colectarea deșeurilor la Târgu Jiu, Bumbești Jiu și Peștișani, dar miercuri a revenit cu un comunicat cum că la Târgu Jiu colectarea se face normal de joi și până pe 31 martie. Până la această dată vor fi negociate noile tarife.

“Compania Polaris M Holding speră ca până pe 31 martie 2021 autoritățile din județul Gorj să se implice activ în convocarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență care, în baza OUG 70/2020, deține autoritatea de a suspenda efectele deciziei Agenției pentru Protecția Mediului până la expirarea stării de alerta la nivel national, cauzată de pandemia COVID.

Subliniem că, în data de 15 martie 2021, Agenția pentru Protecția Mediului Gorj a decis suspendarea autorizației de mediu a operatorului de depozitare, Polaris Mediu, urmând ca, începând cu data de 23 martie, deșeurile municipale să nu mai fie depozitate la acest depozit“, a transmis Polaris M Holding într-un comunicat.

Dacă nu se suspendă efectele deciziei mai sus mentionate, singura variantă legală este reprezentată de modificarea tarifelor conform adresei nr. 3251 din 19.03.2021, depusă la Consiliul Local al Municipiul Târgu-Jiu.

“Menționăm că adoptarea celei de-a doua variante implică dublarea tarifelor de salubrizare. Dorim să precizăm că tariful practicat de depozitul din Târgu Jiu, detinut de Polaris Mediu, este de aproximativ două ori mai mic decât cel de la depozitul Drobeta Turnu-Severin, și anume 196,82 lei/tona față de 336,93 lei/tonă”, a mai menționat sursa citată.

Polaris M Holding colaborează de peste 13 ani cu cetățenii municipiului Târgu Jiu, iar reluarea serviciului de salubrizare este o decizie care vine strict în sprijinul acestora și, totodată oferă timpul necesar autorităților implicate să ia masurile necesare rezolvării aceste crize majore, susține compania.

“Începând cu data de 01.04.2021, dacă una din cele două soluții legale, respectiv suspendarea efectelor deciziei APM sau modificarea tarifelor, nu va fi implentată, vom fi puși în imposibilitatea continuării serviciului de salubritate”, este mesajul tranșant al operatorului de salubritate.

Vizualizări: 2,779

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: