Primari nemulțumiți de starea deplorabilă a drumului național

Primarii din comunele prin care trece DN6 sunt nemulțumiți de starea deplorabilă în care a ajuns acest tronson de drum. De zeci de ani, drumul nu a mai fost reabilitat, doar cârpit în zonele în care circulația era îngreunată. Edilii speră că în viitor să fie prins și acest drum pentru reabilitare și modernizare.

Cele mai mari probleme sunt pe tronsonul de drum care leagă comuna Hurezani de Târgu Cărbunești. ”Porțiunea din DN6 între comuna Hurezani și Târgu Cărbunești este îngrozitoare. Acest drum cred că este cel mai rău din Gorj. A fost realizat acum zeci de ani în urmă din beton și, din cauza traficului greu, drumul s-a lăsat, are gropi și se circulă cu dificultate. Din ce am înțeles eu, a fost scos o dată la licitație, a câștigat o firmă și atât. Mai departe nu s-a mai întâmplat nimic”, a declarat Emil Cătănoiu, primarul din comuna Căpreni.

Autoritățile locale din zonă au observat faptul că, deși este un drum foarte circulat, este ocolit atunci când vine vorba de reabilitare și modernizare. ”Este un drum vechi și cu probleme. Nu știu când a fost turnat ultima dată un petic de covor asfaltic pe DN6. Pot să vă spun că este într-o stare jalnică și este ocolit de toată lumea. Arată deplorabil și nu înțeleg de ce DN-urile sunt ocolite atunci când vine vorba de asfaltări. Mai pun câte o lopată de asfalt acolo unde nu se mai poate circula în condiții de siguranță. Noi am făcut demersuri pentru asfaltări, dar rezultatele se văd”, a declarat primarul de la Stoina, Laurențiu Anghel.

Primarul din comuna Crușeț speră totuși că acest drum național nu va fi dat uitării, odată cu demararea procedurilor pentru construirea drumului expres. ”Este un drum vechi, pe care s-a mai turnat covor asfaltic, pe ici, pe colo, pe unde au fost probleme majore. Este un drum cu o lățime mică și este forate circulat. Eu sper să se intervină și pe acest drum și să fie reabilitat, să nu fie dat uitării și lăsat să se dărâme în ideea că va fi construit drumul expres, mai ales că drumul acesta de viteză care se va realiza nu va trece prin localitate”, a declarat Teodor Godeanu, primarul din Crușeț.

Vizualizări: 2,028

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: