Cosmin Popescu, despre FTJ: Au început să vină sugestii de proiecte

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a vorbit despre accesarea banilor europeni din Fondul de Tranziție Justă, afirmând că până în luna iunie-iulie 2021 vom avea un plan teritorial. ”Până acum ne-am încadrat în termenele transmise de ministere și Comisia Europeană”, a mai afirmat Cosmin Popescu în cadrul unei conferințe de presă.

Suma pusă la dispoziție de către Comisia Europeană prin Fondul de tranziție justă este de aproximativ 2,2 miliarde de euro. Acești bani sunt destinați pentru 6 județe, printre care și Gorjul, fiind folosiți pentru a reduce impactul economic și social ce a fost generat de activitățile de extracție a combustibililor fosili solizi. Președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, spune că sugestiile de proiecte vor fi trimise către Ministerul Fondurilor Europene până în luna iulie a acestui an.

”Au început să vină câteva sugestii de proiecte pe care noi le centralizăm și vor fi trimise către Ministerul Investiților și Fondurilor Europene. Până la termenul final, luna iunie-iulie a acestui an, să putem avea un plan de tranziție justă. Ne dorim ca în cel mai scurt timp ADR Sud-Vest Oltenia să fie promovat ca și organism intermediar. Până acum ne-am încadrat în toate termenele transmise de către Comisia Europeană și Guvern. O să avem o nouă întâlnire online cu cei de la Comisia Europeană pentru a vedea ce este de făcut în perioada imediat următoare”, a spus Cosmin Popescu.

Vizualizări: 1,331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: