Ce au promis liderii PSD Gorj după întâlnirea cu minerii protestatari

Cei trei parlamentari ai PSD Gorj s-au întâlnit miercuri cu liderii minerilor care protestează de trei zile la Târgu Jiu, printre care Nicu Bunoaica și Constantin Crețan.

Reprezentanții minerilor și energeticienilor le-au cerut sprijinul celor trei parlamentari ai Partidului Social Democrat, pentru susținerea principalei revendicări, respectiv legea care permite reducerea vârstei de pensionare pentru angajații care lucrează în condiții grele de muncă, arată PSD într-un comunicat. Conform legii actuale,  doar până la 1 septembrie mai este în vigoare prevederea care permite pensionarea mai devreme a angajaților care se încadrează în această categorie.

"Revendicările angajaților din companie sunt îndreptățite și susținute de parlamentarii PSD Gorj, care și-au asumat implicarea, prin toate pârghiile pe care le au la îndemână, în soluționarea acestora. Astfel, problemele ridicate de sindicaliști, care se circumscriu inițiativelor parlamentare, au fost preluate de reprezentanții PSD Gorj din Parlamentul României", se arată în comunicat.

În ceea ce privește revendicările care aparțin zonei manageriale, prin Guvernul României, reprezentanții PSD Gorj anunță că vor face toate demersurile de susținere a solicitărilor minerilor și energeticienilor.

”Este clar pentru toată lumea că trebuie să beneficiați de condiții optime de muncă și, de asemenea, trebuie să beneficiați de ieșirea mai devreme la pensie. Este dreptul dumneavoastră. Vedem cu toții în ce condiții lucrează muncitorii din Complexul Energetic Oltenia și nu se pune în discuție justificarea acestor drepturi. În primul rând, trebuie repusă pe tapet inițiativa pe care am făcut-o și pe care nu a votat-o nici USR, nici PNL, privind categoriile de energeticieni care să beneficieze și ei de condițiile pe care le-am impus prin legea care funcționează acum. Au respins-o fără nicio motivare. Tot ceea ce a fost inițiativă venită din partea PSD a fost respinsă de cei care se află acum la guvernare. Revenim cu inițiativa respectivă, pe care săptămâna viitoare o vom depune, deci o reluăm pentru că ea și-a făcut atunci circuitul și a avut deja toate avizele favorabile, numai că s-a respins. Susținem și legea care permite ieșirea mai devreme la pensie a minerilor și energeticienilor care lucrează în condiții deosebite, inițiată de doi parlamentari PNL din Hunedoara. În perioada care urmează, suntem deschiși la orice întâlnire cu reprezentanții angajaților din C.E. Oltenia”, a declarat deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, la întâlnirea cu sindicaliștii.

Galerie foto


Vizualizări: 3,989

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: