Cosmin Popescu: Vom câştiga alegerile la Târgu Jiu şi Motru

PSD are ca obiective pentru 2020 recâştigarea primăriilor Târgu Jiu şi Motru, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu. Cel mai probabil, în campaniile electorale din următorii doi ani, preşedintele filialei Gorj va fi tot Florin Cârciumaru.

Municipiul Motru a avut primar PSD până în 2016, iar Târgu Jiu până anul trecut. Primarii liberali Gigel Jianu şi Marcel Romanescu au viaţă grea, deoarece consiliile locale sunt controlate tot de PSD. Cosmin Popescu spune că Partidul Social Democrat va recâştiga cele două primării la alegerile din 2020. „Avem două obiective majore, Consiliul Judeţean Gorj şi primăriile Târgu Jiu şi Motru. Avem capacitatea de a ne replia şi a găsi formula câştigătoare, astfel încât din 2020 să câştigăm alegerile în aceste localităţi”, a spus Popescu, precizând că vor fi făcute sondaje pentru identificarea candidaţilor potriviţi.

 Cine va conduce PSD în alegeri

Partidul va fi condus în alegeri tot de Florin Cârciumaru, chiar dacă teoretic mandatul de preşedinte îi expiră anul viitor. „Nu se vor organiza alegeri la PSD în 2018 pentru că îşi doreşte X sau Y, pentru că sunt 15 organizaţii cu preşedinţi interimari în ţară. Prioritatea partidului este să organizeze acolo alegeri, după care va fi luată decizia dacă intrăm în alegerile din 2019-2020 cu actualele conduceri. Nu depinde de mine, de membrii PSD de la Gorj, ci de hotărârea pe care o ia comitetul executiv”, a spus preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru.

Acelaşi punct de vedere a fost susţinut şi de Cosmin Popescu: „Decizia de organizare a unor noi alegeri aparţine biroului politic de la nivel central. Pentru mine, personal, partidul la Gorj este unit, interesul major este să demonstrăm că vom câştiga alegerile”.

Vizualizări: 1,334

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: