Cozma doar s-a logodit la Lainici, după "pirostii" mai aşteaptă

Ginerică la 55 de ani! Miron Cozma s-a logodit la sfârşitul săptămânii trecute cu avocatul Monica Ionescu şi, deşi are un nepoţel de câteva luni, spune că vrea să aibă propriul copil. Luceafărul huilei se pregăteşte pentru o nuntă mare la sfârşitul acestei săptămâni, deocamdată el dorind doar să facă primul pas pentru a-şi uni destinele cu iubita lui la Mănăstirea Lainici.
Îndrăgostitul Miron Cozma a putut fi surprins de câteva ori în timp ce îşi săruta iubita şi îi spunea că o iubeşte. Ginerică a venit galant cu Loganul său înmatriculat la Ilfov şi luat în rate pe vreo câţiva ani din pensia de 3000 de lei, cu număr de KOZ, şi, după ce l-a parcat, a coborât pentru a-i deschide uşa doamnei sale. Dragostea celor doi a început imediat după Revelionul de anul acesta. Ea avocat, el client al justiţiei, relaţia lor evoluând extrem de repede. "Eu sunt avocat, iar domnul Cozma este clientul cabinetului nostru. A fost să semneze nişte acte la noi şi ăsta a fost începutul. Oricum, atunci când l-au arestat nu mi s-a părut just şi, deşi nu-l cunoşteam, am fost de partea lui", ne-a explicat Monica, în timp ce soţul său a completat-o. "Am fost să semnez nişte acte pentru Strasbourg pentru că ne-a venit răspuns de la Camera 3. Eu am fost să semnez actele, Monica a semnat acel răspuns şi aşa ne-am cunoscut. Am procesul la Strasbourg şi veţi vedea la final, chiar dacă după mult timp, că în România mi s-a făcut o mare nedreptate", a spus Luceafărul.

 "Se logodeşte robul lui Dumnezeu"

 Aşadar, s-au văzut, s-au plăcut şi au decis să se ia destul de repede, la doar trei luni de la prima întâlnire mergând la mănăstirea Lainici pentru o logodnă şi ea rapidă. Cozma s-a mai iubit înainte cu o avocată, care a venit cu el inclusiv la Târgu Jiu, atunci când l-a vizitat pe Constantin Creţan la Penitenciar, iar despre Marinela Niţu nici nu are rost să mai intrăm în amănunte pentru că, până la urmă, cântăreaţa a devenit faimoasă datorită acestei relaţii. Acum Monica Ionescu a ajuns pe prima pagină a ziarelor, deşi recunoaşte că este încă un avocat stagiar, e drept, divorţată, la 40 de ani, şi cu o fetiţă de 10 ani, pasionată de pictură. Toate aceste amănunte şi amintiri nu au mai contat însă atunci când stareţul mănăstirii, Ioachim Pârvulescu, a rostit cuvintele mult aşteptate "se logodeşte robul lui Dumnezeu, Miron, cu roaba lui Dumnezeu, Monica Mihaela".
 Ce a urmat apoi a fost lesne de înţeles. Miron şi-a pupat mireasa, a strâns-o în braţe şi i-a spus că o iubeşte. "Cred că mi-am întâlnit şansa vieţii mele", ne-a mărturisit Cozma, printre pupăturile primite de la prieteni, rude şi chiar enoriaşii veniţi să asiste la slujba de la mănăstire. Stareţul Ioachim Pârvulescu a recunoscut că rar i-a fost dat să oficieze asemenea evenimente mondene şi mai ales interesante pentru presă. "E adevărat că e foarte rar un asemenea eveniment pentru noi pentru că asta a fost o excepţie. S-a luat dezlegare din partea Mitropoliei pentru oficiere şi pentru că el a ajutat mănăstirea prin anii 90, atunci când era lider sindical şi avea influenţe şi, alături de alţii, ne-a ajutat", ne-a precizat stareţul de la Lainici.
 
 Cadonat cu o sabie 

 Odată terminate ceremoniile din biserică, Miron şi Monica au ieşit din lăcaşul de cult, pe scările de la intrare făcând atât fotografia de grup, dar şi primind cadoul surpriză oferit de familia Creţan, soţia liderului Ligii "Miron Cozma" fiind cea care i-a adresat şi mesajul următor. "E o sabie cu care să vă faceţi drum spre Preşedinţia României. Va fi un drum greu", a spus Ileana Creţan, în timp ce altcineva din mulţime a completat-o cu "Dreptate şi biruinţă, domnul Cozma". 
 Fostul lider sindical din Valea Jiului a avut însă o atitudine moderată şi, în ciuda unor declaraţii mai războinice din anul trecut, Cozma a reacţionat acum mult mai ponderat, semn că este un bărbat aşezat la casa lui. "Sabia este evident una simbolică şi vă rog pe cei de la presă să nu faceţi aluzie la niciunul din cei în viaţă azi şi sunt aşa zis războinici. Eu sunt modest şi încerc să fac bine aşa cum m-a învăţat mama mea, că dacă nu mă învăţa aşa ceva nu ajutam nici la realizarea acestei biserici. Nu mă voi război cu nimeni. Să fie clar, nu voi face vendetă. Încerc să fac doar bine, atâta tot", a menţionat fostul sindicalist.
 
 Vor şi un copil, deşi socrii lui Cozma sunt încă buimaci

 Proaspeţii soţi Cozma au şi planuri de viitor şi se gândesc şi la un copil, deşi fostul sindicalist tocmai a devenit bunic, fiul său de la Timişoara având un băieţel. "Ce-o da Dumnezeu. Nu suntem genul care să ne programăm. Ştiţi, dragostea e frumoasă şi interesantă şi, de multe ori interesant e şi rezultatul şi noi aşteptăm rezultatul, nimic altceva", a spus Cozma, care a anunţat cu bucurie că pe nepotul său de la Timişoara îl cheamă Rare şi, de aceea îl consideră "primul domnitor din familia Cozma".
 Miron Cozma nu are părinţi, dar, odată cu această logodnă, are unii de împrumut, pe cei ai Monicăi. Nelu şi Maria Ionescu au crezut cu greu că îl vor avea ca ginere tocmai pe sindicalistul cel mai celebru din Valea Jiului. Nici naşii nu îl aveau la suflet pe Cozma până l-au cunoscut mai îndeaproape, dar, acum toată lumea pare să îi fie alături. "Sunt fericit, nu-mi place mie să vorbesc la reporteri, dar, recunosc, nu visam aşa ceva, deşi mă bucur că s-a întâmplat", ne-a mărturisit Nelu Ionescu. Soacra lui Cozma, Maria, a vorbit cu fiica sa şi nu i-a venit să creadă atunci când Monica i-a dat vestea căsătoriei. "E, am fost de acord, nu chiar de la început, dar acum m-am obişnuit cu ideea", ne-a spus şi mama Monicăi. 
 Logodna lui Cozma s-a terminat cu un mare sărut între însurăţei şi cu o masă la care musafirii au fost serviţi cu cornuleţe şi vin de casă. Cât despre poeziile scrise în spatele gratiilor pentru Marinela Niţu, poate ar mai fi de amintit doar versurile următoare: "Hai întinde mâna pentru despărţire, Schimbă-ţi telefonul că şi eu mi-l schimb, Salutări Miresei, Salutări la Mire, Căci poate se rezolvă toate între timp". 




Vizualizări: 237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: