Crăciuniţa se îngrijeşte în septembrie ca să înflorească

Crăciuniţa este o plantă delicată de apartament care, de regulă, înfloreşte de Crăciun. Pentru a avea parte de florile acesteia de sărbătoarea principală a iernii trebuie să aveţi grijă cum o îngrijiţi acum.

Denumirea de Crăciuniţă vine de la faptul că de obicei înflorește aproximativ de Crăciun și mai este numită și ”Cactus de Crăciun”.

Crăciuniţa are o perioadă dificilă iarna şi trebuie să hrăniți planta în septembrie. Alegeți îngrășămintele, care includ potasiu și fosfor. Ele pot fi găsite în orice magazin specializat de flori. Dacă preferați îngrășămintele naturale, cenușa este ideală pentru această floare. O cutie de chibrituri diluată într-un litru de apă va fi suficientă. Udați planta cu această soluție și nu o mai fertilizați cu nimic până în primăvară.

Dacă vara pervazul este un refugiu excelent pentru Crăciuniţă, iarna plantei îi va fi cald acolo. De îndată ce începe sezonul rece, transferați floarea în colțul cel mai îndepărtat al camerei. Planta va începe să înflorească la o temperatură de 10-13°C. Dar nu mutați vasul de colo acolo, nu îi place acest lucru. Alegeți un loc răcoros și nu prea luminos, puneți planta acolo și nu o atingeți până la sfârșitul sezonului.

Începând cu perioada de toamnă, ar trebui să reduceți irigările până la 2 ori pe lună. Continuați în acest ritm până când planta înflorește. Astfel de măsuri sunt necesare pentru ca planta să se odihnească și să acumuleze energie pentru înflorire și pentru formarea bobocilor.

Vizualizări: 1,176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: