Termen pentru fermieri

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură reaminteşte că cererile de solicitare a ajutorului de stat acordat producătorilor agricoli care au înfiinţat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică, se depun până la data de 15 septembrie 2020, inclusiv.

Formularul cererii de solicitare a ajutorului de stat poate fi descărcat de pe site-ul APIA. Cererile se depun la centrele judeţene/locale ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, pe raza cărora a fost depusă cererea unică de plată în Campania 2020. Cererea de solicitare a ajutorului de stat, însoţită de documentele, solicitate poate fi transmisă la centrele judeţene/locale APIA şi prin fax sau poştă sau în format electronic prin e-mail.

Beneficiarii sunt producătorii agricoli persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale.

Ajutorul de stat se acordă beneficiarilor care au înfiinţat în toamna anului 2019 următoarele culturi: grâu, secară, triticale, orz, orzoaică, ovăz, rapiţă.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească fermierii pentru obținerea ajutorului la secetă:

a) să deţină proces-verbal de constatare şi evaluare a pagubelor, încheiat până la data de 15 iunie inclusiv, în care procentul de calamitare este de peste 30% aferent culturii calamitate;
b) suprafața calamitată să reprezinte un procent de peste 30% din suprafața totală declarată în Cererea unică de plată în anul 2020, aferentă culturii calamitate;
c) să fie înregistraţi în evidenţele APIA în anul 2020, cu Cerere unică de plată 2020;
d) nu se afla în dificultate, respectiv reorganizare, lichidare sau în faliment la data depunerii cererii de solicitare a ajutorului de stat, în baza evidențelor Oficiului Național al Registrului Comerțului.

Vizualizări: 1,121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: