Cum se curăţă rapid cantităţi mari de usturoi

E perioada toamnei şi aveţi nevoie de ceva mai mult usturoi pentru conserve sau zacuscă. Nu e foarte greu să cureţi micuţii căţei de usturoi dacă ştii trucul bucătarilor profesionişti.

Usturoiul curățat în apă fierbinte este cel mai nou truc în bucătărie. Întrebați bucătării despre cea mai bună modalitate de a curăța un cățel de usturoi și veți primi un răspuns diferit de fiecare dată. Frecat între palme, zdrobit ușor cu un cuțit, aruncat pe tocător. Trucurile sunt multe, dar unul a luat internetul cu asalt în ultima perioadă.

Se pare că "moda" de a curăța usturoiul în apă fierbinte a revenit în atenția internauților datorită chef-ului Nadiya Hussain, câștigătoarea unui celebru show de gătit din Marea Britanie. În cel mai recent documentar al său, Nadiya curăță usturoiul înmuind căţeii într-un bol cu ​​apă clocotită.

După câteva căutări pe internet, bucătarii amatori au descoperit că trucul ei nu este chiar nou, el circulând pe forumurile alimentare cam de zece ani. Chiar și așa, mulți l-au întâlnit abia acum și au decis să-l încerce. Astfel, au pus apa la fiert și, după ce a dat în clocot, au turnat-o peste cățeii de usturoi. După un minut de așteptare, ei au încercat să decojească şi să vadă cât de rapid e procesul. Verdictul final a fost că trucul functionează, dar cu siguranţă a durat ceva timp până când a fiert apa, s-a răcit puțin și s-au înmuiat cățeii astfel încât să poată fi curăţaţi.

Vizualizări: 2,212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: