Craiova Maxima, meci de old-boys la Bumbeşti Jiu

Primarul Constantin Bobaru și Consiliul Local Bumbești Jiu au decis să numească stadionul din Bumbeşti Jiu Aurel Ţicleanu. Fostul component al Craiovei Maxima, plecat  de la Bumbeşti Jiu spre fotbalul mare, a fost prezent în week-end la un meci demonstrativ, alături de foştii colegi de la Craiova, adversari fiind foşti jucători de la Pandurii Târgu Jiu, dar şi de la Metalurgistul Sadu.

Foști fotbaliști, antrenori și conducători ai formației Metalurgistul Sadu, devenită acum Parângul Sadu, dar şi numeroşi iubitori ai fotbalului din Sadu şi Târgu Jiu, au fost prezenţi în tribune cu ocazia schimbării denumirii stadionului din localitate.

Numele marelui fotbalist Aurel Țicleanu a devenit duminică denumirea oficială a arenei de fotbal din Bumbești Jiu. Fosta glorie a Craiovei fotbalistice a ajuns la Universitatea plecând de la Metalurgistul, unde a evoluat la juniori în perioada 1974-1976. Fostul jucător al naţionalei este şi cetăţean de onoare al oraşului în care a evoluat ca junior, el fiind omagiat în week-end cu ocazia Zilelor Orașului Bumbești Jiu.

Cu această ocazie stadionul cunoscut cândva ca Metalurgistul a primit oficial numele Aurel Ţicleanu, inaugurarea fiind marcată de un meci al fostelor glorii ale Craiovei Maxima, ale târgujienilor de la Pandurii Târgu Jiu, dar şi foşti jucători ai formaţiei locale, Metalurgistul Sadu. Organizatorii au anunţat de fapt un „triunghiular”, pe al cărui afiş s-au aflat nume mari al Craiovei Maxima: Silviu Lung, Dan Racolțea, George Biță, Narcis Mohora, Emil Săndoi, Costică Donose, Aurică Beldeanu, Aurică Țicleanu, Robert Vancea, Silvian Cristescu, Gigi Ciurea, Sorin Cârțu și Sorin Albeanu.

De la Pandurii old boys a fost anunţat următorul lot: Eugen Cățelu, Dorian Gugu, Octavian Filip, Andrei Pisaruc, Florin Mierluță, Constantin Tudor, Emil Mladin, Gore Coiculescu, Pantelimon Bonculescu, Sergiu Găman, Ionel Marius, Doru Mihuț, Constantin Frimu și Marian Plăvicheanu, iar pentru Metalurgistul Sadu au intrat pe teren: Cornel Tomescu, Aurelian Dănăiață, Panait Comîrlă, Virgil Rusu, Aurel Iovan, Adrian Stoichițescu, Marian Căprărescu, Alin Bălă, Dănuț Iordache, Grigore Fotescu, Ion Ilie, Nicu Popică și portarul Dorin Hîrsu.

De acum echipa locală Parângul Sadu va evolua în Liga a IV-a, pe Stadionul Aurel Ţicleanu, un stadion pe care s-au jucat la un moment dat şi meciuri de liga a treia.

Vizualizări: 1,047

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: