Crede că vor fi aspecte penale după pierderea procesului cu Pandurii

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, se gândește să acționeze în judecată persoanele care se fac vinovate pentru prejudiciul creat primăriei și asta după ce Pandurii Lignitul a câștigat procesul cu acționarii săi. Dintre aceștia face parte și Consiliul Local, iar suma pe care trebuie să o restituie clubului de fotbal este de peste 2,8 milioane lei.

”Începem discuțiile cu partea juridică din cadrul Primăriei Târgu Jiu, cu secretarul și cu reprezentanții Direcției Juridice, pentru a vedea cum trebuie să ne comportăm din punct de vedere legal. Suntem într-o situație cu care nu ne-am mai întâlnit până acum. Este o hotărâre judecătorească pronunțată  împotriva Consiliului Local. Există posibilitatea să fim obligați să returnăm această sumă de 28 de miliarde de lei vechi. Asta ar presupune ca noi tocmai să nu prejudiciem bugetul local, trebuie să ne îndreptăm împotriva persoanelor vinovate. Vom încerca să găsim vinovații, mai ales dacă trebuie să dăm banii înapoi”, a spus Romanescu.

Edilul este de părere că situația creată poate atrage după sine probleme de natură penală. ”Din păcate, situația nu este tocmai plăcută. Această hotărâre judecătorească poate atrage și aspecte de natură civilă, dar și penală. Latura civilă o putem înțelege cu toții, s-a creat un prejudiciu, încercăm să recuperăm sumele. Vom vedea dacă tot ceea ce s-a produs în trecut atrage și responsabilitate de natură penală, ceea ce ar fi destul de grav”, a mai spus primarul.

Pandurii Lignitul Târgu Jiu a câștigat joi, la Înalta Curte, procesul cu acționarii, de la care are de recuperat în jur de trei milioane de euro. Decizia este definitivă.

Vizualizări: 4,550

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: