Vîlceanu insistă: Proiectul este cras neconstituțional și ar duce la insolvența companiei

Deputatul Dan Vîlceanu reacționează după ce protestatarii din Piața Prefecturii Gorj i-au reproșat că nu le susține proiectul prin care își doresc să iasă mai devreme la pensie pentru că au lucrat în condiții deosebite de muncă. Parlamentarul le-a transmis că el a susținut un proiect diferit și că solicitările celor care protestează, dacă s-ar aplica, ar fi sinonime cu insolvența companiei.

Parlamentarul a arătat cu degetul către politicienii din opoziție care le cântă în strună protestatarilor și a ținut să sublinieze că proiectul susținut de ei este „cras neconstituțional”. “Este evident că partidele politice au și un interes electoral când se pronunță pe această speță, mai ales când sunt în opoziție. Am avut grijă să venim cu soluții legale și care să poată fi puse în practică. Sunt puncte de vedere mai mult politic exprimate decât pe lege și pe ce se poate face. Când te uiți la proiectul depus în Parlament, pe care îl susțin cei care protestează, observi că este cras neconstituțional. Nu poți să spui că un inginer care lucrează la birou trebuie să se bucure de același tratament când iese la pensie cu un inginer care lucrează numai în carieră. Este evident că sunt diferite condițiile de muncă”, a declarat deputatul Dan Vîlceanu.

„Am văzut: Ne-ați furat grupa. Nu!”, și-a continuat Vîlceanu discursul. „Cei care protestează se leagă de condițiile de muncă. Fiind condiții de muncă mai grele, vor să iasă la pensie mai repede, ceea ce se întâmplă și acum pentru că, pe legea în vigoare, salariații CEO care au lucrat în condiții deosebite ies la pensie la 55 de ani, nu la 65 ca restul salariaților care nu au condiții de muncă deosebite. Grupa le este recunoscută. Am văzut: Ne-ați furat grupa. Nu! Grupa este recunoscută și ies la pensie mai devreme cu 10 ani”, a mai spus Vîlceanu, la Gorj TV.

Deputatul a adăugat că el nu a susținut niciodată un proiect de lege similar cu cel dezbătut în prezent pe seama pensionării mai rapide a minerilor și energeticienilor. În plus, crede că, dacă s-ar aplica, acesta ar conduce spre insolvența companiei.

„Se spune că eu am susținut un proiect de lege în urmă cu doi ani, similar cu cel care este acum, dar acum nu îl mai susțin pentru că acum suntem la putere. Nu! Fals! Este total fals! Eu nu am susținut niciodată un proiect de lege să fie măcar asemănător cu ce se susține acum. Ce am depus eu a fost ca salariații care pot fi încadrați în condiții speciale să fie încadrați, lucru care ar fi adus un beneficiu mai mare și la pensie și ar fi ieșit și puțin mai repede la pensie. Acea propunere se aplică de la intrarea ei în vigoare, în viitor. Nu retroactiv. Actualul proiect prevede plata contribuțiilor din urmă pentru cei care s-ar încadra în noile reglementări, ceea ce ar pune compania într-o situație și mai gravă. Eu cred că ar însemna, practic, insolvența”, a mai spus Dan Vîlceanu.

Vizualizări: 6,421

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: