Prefectul USR, atacat de un coleg de alianță, apărat de PSD

Criza gunoaielor a devenit și motiv de dispută politică în Gorj. Depozitul ecologic de la Târgu Jiu a rămas fără autorizație de mediu, așa că întreg județul va fi îngropat în gunoaie, dacă nu acceptăm o taxă dublă de salubritae, pentru ca deșeurile să fie duse la Mehedinți.

Prefectul USR, Corneliu Răducan Morega, refuză să invoce starea de alertă pentru a rezolva situația, deși zeci de primari i-au cerut-o. În acest context, Răducan este atacat de un senator PNL, coleg de alianță, și apărat de un senator de la PSD.

Liberalul Ion Iordache, senator de Gorj, îi atrage atenția prefectului că „închiderea gropii de gunoi și expunerea populației la noi riscuri de îmbolnăvire, în plină pandemie, este o greșeală impardonabilă“.

„Administrația publică nu este desen cu creionul, greșești, ștergi și corectezi. Sunt reguli clare, fiecare decizie sau lipsă a unei decizii, are consecințe grave asupra oamenilor. Din punctul meu de vedere, ar fi trebuit să caute soluții înainte să încurajeze măsuri care expun județul Gorj la noi pericole. Există un vechi proverb românesc pe care i-l reamintesc: „Întâi măsori și apoi tai”, întâi găsești soluții, apoi dispui măsuri“, a spus Iordache, acesta solicitând prefectului să convoace, în acord cu legislația în vigoare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj.

Senatorul PSD Cristinel Rujan spune că în mod eronat se pune presiune pe prefect și pe autoritățile de mediu. Rujan consideră că prefectul a procedat corect, până acum, în gestionarea scandalului gunoaielor.

Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, împreună cu reprezentanți ai Gărzii de Mediu, ai Apelor Române și DSP, a mers în control la depozitul ecologic de la Târgu Jiu. ”S-au verificat  lucrările ce trebuiau a fi făcute în prima săptămână, din cele 11. Lucrările au fost mai mult birocratice pentru diverși furnizori de materiale. Și săptămâna viitoare vor fi la fel, tocmai pentru că lucrarea este destul de complexă, asta mi-au zis. Le-am verificat documentația pentru autorizare și dacă s-a depus la Inspectoratul în Construcții. Au zis că le depun luni. Eu sunt optimist, acum vom vedea”, a spus prefectul Răducan.

Depozitul de deșeuri de la Târgu Jiu are autorizația de mediu suspendată din 23 martie, timp de șase luni. Operatorii de salubritate din județ duc deșeurile la Mehedinți și anunță că suportă diferența de preț doar până la 1 aprilie. Pe 2 aprilie este termen la instanță, Polaris Mediu cerând suspendarea aplicării deciziei APM Gorj.

Vizualizări: 2,770

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: