Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Credeai că ştii totul despre prepararea ceaiului?

Cine nu ştie să facă un ceai, am putea exclama auzind o astfel de întrebare. Sau ce mare filozofie să fie ca să faci un ceai!  A face un ceai bun e chiar o filozofie pentru că trebuie să cunoşti exact anumite tehnici de preparare pentru a te bucura de proprietăţile binefăcătoare ale ceaiului.

Ceaiul este una dintre cele mai sănătoase băuturi pe care  le poţi consuma. Cu toate acestea, chiar dacă ceaiurile conţin anumite ingrediente cu proprietăţi terapeutice, nu înseamnă neapărat că beneficiezi de efectele lor în orice condiţii. Potrivit unui studiu publicat în Journal of Food Science, temperatura apei şi durata de timp în care infuzezi ceaiul sunt cruciale pentru cantitatea de antioxidanţi de care te vei bucura.

Există şi studii care arată că doza exactă sau modul de preparare a ceaiului joacă un rol important pentru a păstra propietăţile antioxidante ale ceaiului. După ce au fost testate câte trei varietăţi de ceaiuri (alb, verde şi negru) preparate cu apă caldă şi rece pentru a se măsura cantitatea de flavonoide, polifenoli şi antioxidanţii care luptă împotriva radicalilor liberi, s-au observat diferenţe în funcţie de modul de preparare.

Ceaiul Verde: Acest tip de ceai este sensibil atât la durata de infuzare, cât şi la temperatura apei. Cantitatea de flavonoide a rămas neschimbată fie că a fost lăsat la infuzat timp de 5 minute sau de 2 ore, dar infuzarea în apă rece timp de două ore a produs mai mulţi antioxidanţi.

Metoda corectă: Încearcă să infuzezi ceaiul în apă rece pentru a profita de toate proprietăţile acestuia.

Ceaiul alb: Acest tip de ceai este mai afectat de perioada de infuzare şi nu de durată şi a păstrat cea mai mare cantitate de antixidanţi în urma unei infuzii prelungite în apă fierbinte de până la două ore. Cu alte cuvinte, cu cât este lăsat mai mult timp la infuzat, cu atât are mai mulţi antioxidanţi.

Metoda corectă: Lasă ceaiul alb să se infuzeze o perioadă mai lungă de timp.

Ceaiul negru: Spre deosebire de ceaiul alb, cel negru pierde din antioxidanţi dacă este lăsat la infuzat o perioadă lungă de timp de în apă fierbinte.

Metoda corectă: Infuzează ceaiul negru în apă fierbinte, dar nu mai mult de 5 minute.

Vizualizări: 1,555

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: