O delicioasă budincă de tăieței cu brânză

Pentru opt-zece porții trebuie să pregătiți 400 de grame de tăieței, 800 g brânză de vaci, 200 g stafide, esență de rom, apă, cinci ouă mari, 150 g zahăr tos, 150 g zahăr pudră, miezul de la o păstaie de vanilie și un praf de sare.

Începem prin a rehidrata stafidele în apă cu rom. Separăm ouăle și frecăm timp de zece minute, cu mixerul la viteză mare, gălbenușurile cu 150 g zahăr pudră și vanilia. Adăugăm brânza, stafidele și coaja de la o lămâie, după care amestecăm.

Separat fierbem tăiețeii în patru litri de apă, timp de șase minute. Îi scurgem bine și îi adăugăm peste amestecul de brânză. Omogenizăm, după care adăugăm albușurile bătute cu zahărul tos și un praf de sare. Spuma de albuș se adaugă treptat și se încorporează cu lingura de lemn.

Turnăm compoziția în forma de copt unsă cu unt și o dăm la cuptor 30-35 de minute, la 180°C, până e frumos rumenită și face o crustă crocantă.

Vizualizări: 1,606

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: