Crește salariul minim pe economie, de la 1 iulie

Salariul minim va creşte la 3.700 de lei brut, de la 1 iulie. Facilitatea acordată angajatorilor privind cei 200 de lei scutiţi de taxe va fi păstrată până la sfârșitul anului 2024.

„Creşterea veniturilor şi protejarea puterii de cumpărare sunt linii de acţiune pe care le urmărim permanent la nivelul Guvernului. Aşa cum am stabilit împreună cu sindicatele şi patronatele încă de la sfârşitul anului trecut şi am reconfirmat astăzi, în reuniunea Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, vom majora la 3.700 salariul minim brut pe ţară garantat în plată, începând cu 1 iulie. Totodată, vom menţine până la sfârşitul anului facilitatea celor 200 de lei netaxabili la salariul minim, ceea ce, împreună cu eforturile de reducere a inflaţiei, protejăm puterea de cumpărare a angajaţilor cu venituri mici”, a afirmat prim-ministrul României.

În ultimii 15 ani, salariul minim pe economie a crescut an de an. Cea mai mare creştere a fost în 2023 faţă de anul precedent, cu o creştere de circa 36% a salariului minim net. 

Vizualizări: 1,724

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: