Armonizarea salarială, praf în ochi? „Se va da pe nepotisme!”

Frustrare mare în rândul minerilor și energeticienilor. Oamenii se tem că-și vor pierde din venituri și că nici nu se vor bucura de armonizarea salarială promisă de administrație și sindicate. Mai mult, sindicalistul Constantin Crețan face o afirmație gravă: „Banii se vor da pe nepotisme și criterii de partid”, a declarat Crețan la Radio Infinit.

Constantin Crețan e convins că banii nu vor fi împărțiți corect pentru că sindicatele nu ar reprezenta întru totul interesele salariaților: „Nu au nicio șansă să primească armonizarea. Se vor da tot pe nepotisme, criterii de partid, pe găști sindicale. E un război fraticid între sindicat, dar ele nu luptă pentru oameni, ci au interese personale sau de grup. Supărarea oamenilor e foarte mare”.

Sindicalistul insistă. El spune că minerii „vor fi furați grav”. „Am atras atenția că minerii vor fi furați grav la negocieri, vânduți pentru că s-au pierdut drepturi, s-au inclus anumite drepturi în salariu și pierd grupe de muncă. Unii lideri de sindicat dau vina pe austeritate și spun că de-asta s-a pierdut sporul de tură, dar nici vorbă de așa ceva. Ei postează că apără minerii, dar îi vând”, a mai declarat Crețan.

Cu toate acestea, alți lideri de sindicat au dat asigurări că salariații nu vor pierde sporul de tură și că lucrurile se vor regla. Cât privește armonizarea, aceasta înseamnă un plus de circa 200 de lei pentru fiecare salariat. De acești bani nu vor beneficia cei care au și pensie, și salariu și nici cei care, în 2023, nu au lucrat în weekend. 

Vizualizări: 2,546

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: