Volintiru, în cărţi pentru şefia DNA, în „epoca Ponta”

Un fost judecător condamnat la 12 ani de închisoare într-un dosar de corupţie a declarat, la Antena 3, că Laura Codruţa Kovesi ar fi fost înlocuită în 2014 cu Dănuţ Volintiru dacă deputatul Victor Ponta câştiga preşedinţia României. Procurorul gorjean este cel care a instrumentat dosarul „Trofeul calităţii”, care i-a adus lui Adrian Năstase o condamnare, el fiind din punct de vedere ierarhic al treilea om din DNA ca funcţie. Judecătorul Mircea Moldovan a fost şi el anchetat de Volintiru şi nu a ezitat să îl compare pe acesta cu celebrul Mircea Negulescu, zis „Portocală”, de la Ploieşti.

„Eu am cerut să mă întrebe dacă am făcut denunţ şi vă daţi seama că nu puteam să fac aşa ceva. Pentru că «metoda Portocală» a fiinţat şi la mine. Domnul Volintiru şi doamna Puzdrea exact aşa au procedat. Domnul Volintiru era în diagramă să-i ia locul doamnei Codruţa Kovesi, pentru că dacă domnul Ponta câştiga alegerile şi era preşedinte, dânsul era şeful DNA”, a declarat Moldovan în emisiunea amintită.

În perioada în care Ponta era în fruntea Guvernului, un alt procuror de la Gorj şi-a încercat norocul pentru a deveni procuror general al României. Emil Moţa, implicat într-o serie de dosare „grele” de la nivel de judeţ, a avut astfel de aspiraţii înalte, în cele din urmă el fiind promovat doar procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. O parte dintre dosarele acestuia s-au finalizat cu condamnări, dar în multe cazuri inculpaţii au obţinut achitări pe bandă rulantă din lipsă de probe, unele dintre anchetele declanşate de Moţa în urmă cu ani de zile fiind şi acum în faza de judecată prin instanţe.

Vizualizări: 1,470

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: