Nereguli la AJVPS Gorj? Ciocea: Nu pot să spun că este penal

Un raport de control al Gărzii Forestiere Râmnicu-Vâlcea scoate la iveală nereguli în curtea Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj. Reprezentanţii acestei asociaţii ar fi declarat cifre fictive când au fost întrebaţi de efectivele de căpriori ori de hrana pe care sunt obligaţi să o ducă în pădure pentru animalele sălbatice.

Ion Ciocea, preşedintele AJVPS Gorj, a declarat, la Tele3, că a aflat din presă de acest control şi că nimeni nu i-ar fi adus la cunoştinţă vreo problemă. Spune că va cere explicaţii directorului Ştefan Birceanu. „Pentru mine, controlul şi neprezentarea raportului preşedintelui, pentru că eu încă sunt preşedinte al Asociaţiei, mă surprinde. Chiar dacă unii membri mi-au cerut suspendarea pentru data de 13 august, eu nu pot să stau pe margine. Chiar nu ştiu de acest raport. O să merg la directorul executiv, o să-i fac şi adresă, să-mi pună la dispoziţie actul de control. Nu pot să spun că este penal. Nu este de competenţa mea. Faptul că sunt preşedinte şi s-a întâmplat asta, e un semnal de alarmă pentru mine. Eu trebuie să iau act de o asemenea situaţie până când voi fi preşedinte”, a fost mesajul lui Ciocea.

Văzut în faţa acestei situaţii, Ciocea crede că şi acest control, realizat în urmă cu aproape două luni, ar sta în spatele deciziei mai multor membri ai asociaţiei de a cere suspendarea sa din funcţie. Pe 13 august, Adunarea Generală a Asociaţilor va lua act de această propunere şi va lua o decizie pentru că, la rândul său, Ciocea a anunţat că va cere demiterea celor care îl vor înlăturat. În caz contrar, îşi va da demisia. „Cred că au vrut să mă suspende tocmai pentru ca eu să nu văd acest raport de control. Trebuie să ştie, până la urmă, că nu e asociaţia lor. Eu cred că ar trebui, ca preşedinte, să sesizez şi organele de control în acest caz, dacă aşa scrie în acel raport. Dar nu o să fac acest lucru până la Adunarea Generală. O să discut în AGA, pentru că ei pun problema că eu sunt sergent, că nu mai sunt preşedinte”, a mai spus Ciocea.

Vizualizări: 1,454

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: