Crețan: Administrația CEO nu garantează prima de Ziua Meseriei

Administrația CE Oltenia nu garantează prima de Ziua Meseriei, spune sindicalistul Constantin Crețan care avertizează că situația financiară a CE Oltenia este una gravă. "E foarte dificilă situația Complexului Energetic Oltenia în ziua de astăzi. Am discutat să se acorde cota de cărbune, e o incertitudine, nu o să se acorde nici cota de cărbune pentru că situația este dezastruoasă din punct de vedere financiar. S-a discutat pentru Ziua Minerului și Ziua Energeticianului, de asemenea conducerea CEO nu garantează că va asigura aceste sume", a declarat Constantin Crețan, președintele Sindicatului Lignitul Oltenia.
Cei din administrație spun că vor acorda aceste prime pentru că sunt prinse în Contractul Colectiv de Muncă (CCM) al salariaților. "Legat de prime, ce scrie în Contract, trebuie să facem", a declarat Ionel Ilie, managerul CE Oltenia.
Alți sindicaliști sunt de părere că aceste prime vor fi date către administrație. "Primele sunt în Contract, nu discutăm de ele. Vor primi 700 de lei în tichete cadou de Ziua Energeticianului și 700 de lei de Ziua Minerului, în august", a declarat Constantin Mitrescu, prim-vicepreședinte al Federației Naționale Mine Energie.
Energeticienii ar urma să primească tichetele cadou înainte de 20 iulie iar minerii în jurul datei de 15 august. Sindicaliștii spun că nu îi deranjează dacă aceste date nu vor fi respectate ad-literam. "S-a stabilit. Se va acorda prima de Ziua Energeticianului. Dacă se va depăși cumva o zi, maximum două, dar se va acorda la data stabilită", a concluzionat Adrian Marciuc, prim-vicepreședinte al Federației Univers.

Vizualizări: 3,599

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: