Crevon: Primăria Târgu Jiu mi-a ocupat abuziv terenul!

Iulian Vladu Crevon acuză Primăria Târgu Jiu că i-a încălcat dreptul de proprietate atunci când a turnat asfalt pe două suprafeţe de teren pe care le deţine pe strada Făgăraş. Acesta se declară dispus să vândă terenurile sale primăriei, chiar și la un preț stabilit de un evaluator specializat, dar nu va mai dona porţiunea de sub drum aşa cum a promis în 2014, pentru că nici primăria nu şi-a respectat cuvântul de a cumpăra restul de teren. Responsabilii din primărie spun că vor să-i dea la schimb un teren echivalent ca suprafață, însă Iulian Vladu Crevon a explicat că nu acceptă astfel de trocuri, dar că speră să ajungă la o înțelegere cu primăria, astfel încât să nu ajungă în instanță. 

 Iulian Vladu Crevon deține două suprafețe de teren pe strada Făgăraș, pe care le-a cumpărat în urmă cu circa 10 ani. Una dintre acestea, de 1116 mp, a fost asfaltată de primărie în urmă cu câțiva ani pentru a face drum de servitute celorlalte case construite în zonă. Drumul în cauză mai traversează și altă suprafață de teren deținută de acesta în apropiere, de 7125mp. Pe această ultimă suprafață de teren a fost construită și o casă, la care lucrările nu sunt finalizate, și pentru care nu a fost emisă autorizație de construcție.

 „Au turnat asfalt să îi voteze romii”

Iulian Vladu Crevon și-a arătat disponibilitatea încă din 2014 să doneze primăriei porțiunile de teren afectate de drumul asfaltat, singura condiție fiind aceea ca primăria să-i cumpere toată suprafața de teren. Acesta spune că cei de la primărie nu l-au întrebat atunci când au decis să toarne asfalt pe terenurile sale și îi acuză de abuz. "Primăria mi-a ocupat abuziv terenul. Dreptul de proprietate este sfânt și nu se încalcă. Cârciumaru a turnat asfalt pentru ca romii să îl voteze. Cu ce drept au venit și mi-au turnat asfalt? Mi-au spart suprafața de 7125mp și nu mai pot face nimic acolo din ceea ce îmi propusesem. Pentru mine nu este o afacere, nu e profit. M-a păgubit primăria", a declarat Iulian Vladu Crevon.   

Acum nu mai este dispus să doneze suprafețele aferente drumului și vrea ca primăria să-i plătească toate suprafețele de teren pe care le deține. A explicat că în primă fază dorea să realizeze acolo un cartier rezidențial, iar mai apoi chiar și un mic parc industrial, dar că acum nu mai este posibil, în condițiile în care cea mai mare suprafață pe care o deține i-a fost divizată de autorități. Acesta a cerut 50 euro/mp pentru suprafețele asfaltate sau 20 euro/mp dacă primăria cumpără întreaga proprietate. Primăria a acceptat să facă o evaluare a proprietăţii sale, iar acesta este dispus să accepte suma ce va reieși în urma evaluării.

 A cerut demolarea casei ridicate pe terenul său

Iulian Vladu Crevon a solicitat primăriei Târgu Jiu să demoleze construcția edificată ilegal pe terenul său, dar și rețele de utilități care-i traversează proprietatea. Secretarul municipiului, Grigore Jianu, a spus că primăria nu poate demola casa respectivă, obligația revenindu-i proprietarului. Iulian Vladu Crevon spune că primăria ar putea cumpăra terenul pentru construi pe acesta locuințe pentru cetățenii de etnie romă care locuiesc în zonă, în condiții mizere.

Cei de la primărie au mai spus că schițele cadastrale ale terenurilor acestuia nu sunt corecte, pentru că drumul figurează că trece prin casele edificate în zonă, și că Iulian Valdu Crevon trebuie să facă o repoziționare a amplasamentului înainte de toate. "Nu este adevărat. Atunci de ce au dat autorizaţie de construire pentru case?", a replicat Crevon. Secretarul Grigore Jianu a mai spus că această evaluare pe care o va face primăria nu înseamnă neapărat că este și interesată să cumpere, explicând că proprietarul a fost cel care a solicitat evaluarea și că acesta va și plăti evaluarea.

Mai mult, primăria ar fi dispusă să facă un troc cu acesta, în schimbul suprafeţelor de teren de care l-a privat să-i ofere în apropiere o altă suprafaţă echivalentă, de 2288mp. Acesta a spus că nu este interesat să facă astfel de înţelegeri. "Nu există, acolo sunt alte încurcături", a spus acesta. Iulian Vladu Crevon a spus că speră să ajungă la o înțelegere cu autoritățile locale astfel încât să nu se ajungă la un proces în instanță. 

Galerie foto



Vizualizări: 3,486

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: