Interlopii fac legea în Gorj. Şeful poliţiei, chemat să dea explicaţii!

Gorjul a devenit din nou un judeţ al terorii, după ce în ultimii zece ani părea că se restabilise liniştea. După mai multe conflicte în cartierele de romi, clanurile îşi fac de cap şi prin oraş. Şocant a fost scandalul de acum câteva zile, când un bărbat a fost tăiat pe faţă în plină zi, în apropierea unei şcoli din Bumbeşti Jiu. Acesta va rămâne mutilat pe viaţă. Un alt scandal a avut loc duminică în Târgu Jiu, când doi tineri s-au şicanat cu maşinile în trafic, iar la un moment dat au fost şi ameninţări cu toporul într-o zonă aglomerată din Târgu Jiu. Asta ca să nu mai vorbim de bătăile din cluburile de noapte, care au căpătat amploare în tot judeţul, cazuri cunoscute fiind la Baia de Fier, Rovinari şi Târgu Jiu. Consilierii judeţeni au solicitat explicaţii de la şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Cristian Ion Muscălescu. În mod curios, prefectul de Gorj susţine că avem un judeţ liniştit.

Un tânăr de 20 de ani a fost reţinut duminică pentru 24 de ore, după ce a urmărit în trafic un alt tânăr, de 22 de ani, pe care l-a ameninţat mai întâi cu toporul, apoi i-a tamponat maşina, pe str. Victoriei din Târgu Jiu. Laurenţiu Eduard Năzdrăvanu este acuzat de ameninţare, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, victima lui având un trecut dubios.

Noul conflict vine la câteva zile după ce Silviu Ciotor, de 25 de ani, a fost tăiat pe faţă, pe cap şi pe spate sub ochii îngroziţi ai trecătorilor. „Numai în filmele de groază vezi aşa ceva. S-au tăiat ca orbii, ţâşnea sângele din ei, ca din animale, n-a avut nimeni curaj să intervină, nici măcar poliţiştii, au tras focuri de armă ca să-i oprească. E de neimaginat ceea ce se întâmplă pe stradă, ziua în amiaza mare”, a declarat atunci un martor.

 Şuţă vrea să ştie dacă gorjenii mai sunt în siguranţă pe străzi

Denisa Şuţă, consilier judeţean PNL Gorj, şi-a arătat îngrijorarea faţă de scandalurile sângeroase petrecute în ultima perioadă în judeţul Gorj. Totodată, a fost indignată că această problemă nu a fost sesizată de colegii săi, membri ai comisiei Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP). Liberalii vor explicaţii de la şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean. „În ultimele zile, aţi constatat răfuieli în centrul municipiului Târgu Jiu, doi poliţişti care au fost agresaţi în faţa Clubului Caractere, o maşină a fost incendiată, un scandal cu săbii la Sadu, cred că ar fi cazul să solicitaţi convocarea Autorităţii în şedinţă extraordinară şi să întrebaţi inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj dacă cetăţenii acestui judeţ se mai află în siguranţă sau nu şi ce măsuri are de gând să ia vizavi de aceste probleme”, a spus Denisa Şuţă.

Social-democratul Valentin Popa, membru ATOP, a anunţat că şeful IPJ Gorj va prezenta un plan de activitate pentru anul 2017 la următoarea şedinţă de Consiliu Judeţean. „Luna viitoare va fi de faţă comandantul Poliţiei care va prezenta un proiect de activităţi pentru 2017. Despre rolul ATOP putem discuta, consilierii judeţeni - membri ATOP nu sunt poliţişti, nu vor putea niciodată sta pe stradă să intervină între răfuielile dintre clanurile interlope, dar e o problemă care ne interesează. Înainte de şedinţa viitoare, vă garantez că vom avea o discuţie cu şeful poliţiei”, a precizat Valentin Popa.

LINIŞTIT

Gheorghe Paraschivu, prefectul judeţului Gorj, susţine că nu există motive de îngrijorare. „Vreau să vă spun că, la fiecare incident, am fost informat de către IPJ şi vreau să vă asigur că cetăţenii municipiului Târgu Jiu trăiesc în siguranţă. Sunt incidente, numărul patrulelor de poliţie este sporit nu de acum, ci de vreo câteva luni. Haideţi să ne uităm în jur, Gorjul e un judeţ în care ne putem creşte copiii în siguranţă şi putem să ne desfăşurăm activitatea la fel. Timpul de reacţie al organelor statului a fost extraordinar de scurt”, a declarat Paraschivu.

Vizualizări: 87,351

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: