CRIZĂ: Nimeni n-a vrut să muncească pe 2.000 de lei, masă și cazare

Minprest Rovinari se confruntă cu lipsă de personal. Societatea nu poate să acopere, în special, contractele din județul Dolj, pentru că nu găsește oameni dornici să muncească pe un salariu de 2.000 de lei. Nici în Gorj, situația nu este îmbucurătoare, în ciuda ofertelor venite din partea Minprest.

Gabriel Giorgi, directorul Minprest, a explicat că nu a reușit să angajeze 40 de persoane pentru a onora în contract în apropiere de București. Asta în ciuda faptului că promitea un salariu de 2.000 de lei, masă, transport și cazare. „Suntem în situația să nu putem acoperi toată activitatea. Cel puțin, pe zona Craiovei, nu găsim oameni pe care să-i angajăm. Am avut solicitare să încheiem un contract pe lângă București, era nevoie de 40 de oameni. Nu am găsit niciun om disponibil să meargă pe 2.000 de lei net, masă, cazare, drum dus-întors o dată la două săptămâni”, a spus, la Sud FM, directorul Minprest.

Giorgi susține că mulți preferă să se îndrepte spre domeniul construcțiilor, unde a crescut salariul minim, ori să rămână în șomaj: „Sunt mulți care nu vor, alții care preferă să ia acel ajutor social și indemnizația de șomaj decât să vină să muncească pe bani mai mulți. Găsim foarte greu forță de muncă calificată. Sunt mulți care, decât să vină la noi, pe 2.000 de lei, se duc în construcții, și iau 2.300 în mână minim. Deja suntem într-o piață a forței de muncă destul de dinamică și ușor neprietenoasă cu angajatorii”.

La începutul acestui an, 29 de angajați ai Minprest au fost concediați din lispă de fonduri.

Vizualizări: 5,845

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: