Probleme la primăriile mici. "Trăim de azi pe mâine"

Tot mai multe primării au ajuns deja la fundul sacului. Primarii își pun toate bazele într-o rectificare bugetară. În lipsa unor bani în plus de la Consiliul Județean Gorj, multe primării nu vor putea să-și achite facturile și nici salariile până la sfârșitul anului. Cele mai mari probleme sunt la capitolul „asistență socială” pentru că primarilor nu le ajung banii să plătească asistenții persoanelor cu handicap.

Deja sunt primari care au dat afară asistenții personali, iar alții au în plan această soluție. După o perioadă în care îi trimit în șomaj, primarii le-au promis celor care au în grijă persoane cu handicap că îi vor reangaja. Cele mai mari probleme pe care le întâmpină primarii din Gorj sunt cu plata asistenților personali.

Primarul din Dănești a mărturisit că banii de care dispune nu sunt suficienți să încheie anul cu bine:  “Nu avem sumele necesare până la sfârșitul anului. Rămânem cam cu o lună -două pe care nu suntem acoperiți cu salariile în întregime. Sper ca, la rectificările bugetare care vor mai fi până la sfârșitul anului, să mi se mai dea anumite sume, atât pentru salariații din cadrul primăriei, cât și pentru asistenții personali că aici e problema cea mare, cu asistenții personali. Nu li se dau bani de la bugetul de stat, a trebuit să acoperim cu banii pe care îi aveam noi la primărie”.

Într-o rectificare bugetară își pune speranțele și șeful primăriei din Stănești, primărie mereu cu problem financiare. “Noi trăim de azi pe mâine. Am primit cel mai puțin din partea Consiliului Județean Gorj. Alții au venituri mari, au de unde, deși văd că și ăia care au petrol, mine, hidrocentrale, termocentrale văd că n-au mai primit de la CEO. Noi, cu veniturile noastre, câteva miliarde, suntem tot timpul în pericol de a rămâne în incapacitate de plată”, a spus Ștefan Blideanu, la Radio Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,469

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: