CRIZĂ: O sută de agenţi economici gorjeni închid porţile în fiecare lună

Ion Iliuţă, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţă Alimentară, a făcut o constatare îngrijorătoare. După estimările acestuia, circa 200 de agenţi economici gorjeni din domeniul controlat de DSVSA şi-au închis porţile în ultimele două luni, din cauza crizei.

Iliuţă a fost invitat aseară la Gorj TV, în emisiunea Alinei Iordăchescu. Directorul DSVSA Gorj a spus că, din cauza crizei, inspectorii au început să aplice amenzi mai mici, pentru a nu le face greutăţi suplimentare agenţilor economici. „Nu aplicăm sancţiuni mari, pentru că este o perioadă de criză. Oricum agenţii economici trec prin mari dificultăţi. După estimările mele, în ultimele două luni au dispărut din piaţă circa 200 de unităţi”, a spus Iluţă.

Directorul DSVSA a adăugat că pe anumite segmente, numărul de unităţi s-a tot redus în ultimii ani. Iliuţă a spus că Gorjul avea sute de brutării şi fabrici de pâine, iar acum au rămas mai puţin de 70.

În privinţa amenzilor aplicate, Ion Iliuţă a subliniat faptul că 80% dintre cei sancţionaţi îşi plătesc amenzile, în timp ce 20% le contestă în instanţă. „Anul acesta nu am pierdut nici un proces, iar sancţiunile au fost în cele din urmă aplicate, pentru că au fost aplicate corect”, susţine Iliuţă. Acesta a dat şi exemplu de amendă plătită. Este vorba de o sancţiune de 60 de milioane de lei aplicată unui supermarket care nu a retras de la vânzare produse din Cehia, aflate sub sechestru.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: